Başbakan Ünal Üstel’in Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü Mesajı

Başbakan Ünal Üstel, Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde anlamlı bir mesaj paylaşarak, geçmişten gelen barış ve huzur arayışını vurguladı. Bu özel günün önemine dair düşüncelerini ve geleceğe yönelik umutlarını dile getirdi.

Başbakan Ünal Üstel’in Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü Mesajı
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel’den Barış Harekatı’nın 50.

Yıl Dönümü Mesajı

Başbakan Ünal Üstel, 1974 Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. 14 Ağustos 1974 tarihinde başlayan ve 16 Ağustos’a kadar devam eden bu harekatın, Kıbrıs Türk halkı için tarihe kazınan acılarla dolu olduğunu vurguladı. Üstel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Taşkent, Sandallar, Muratağa ve Atlılar gibi bölgelerde, eli kanlı EOKA terör örgütünün gerçekleştirdiği vahşetler sonucunda, masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar, acımasızca mezarlara gömülmüştür.

Bu olaylar, Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin sağlanmasında ve devlet çatısı altında özgür bir yaşam sürmesinin önemini gözler önüne sermektedir.”

Üstel, Barış Harekatı’nın ikinci aşamasıyla Serdarlı, Gazimağusa, Lefke ve Haspolat’ın özgürlüğüne kavuştuğunu, bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünkü sınırlarının ebediyen çizildiğini belirtti.

Başbakan Üstel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutulmamalıdır ki, Kıbrıs Türk halkı, özgürlük ve güven içinde geleceğe yürüyüşünün önündeki tüm engelleri aşmakta kararlıdır.

Geçmişte yaşanan acılardan ders çıkaran Kıbrıs Türkü, güvenlik, egemenlik ve özgürlük kavramlarını içselleştirmiştir.

Anavatan Türkiye’nin desteğiyle, yakın ve orta vadede ekonomik refahını ve istikrarını sağlamış olacaktır.”

Üstel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe ve güvenliğe ulaştıran tarihi bir adım olduğunu ifade ederek, bu önemli olayın 50. yıl dönümünü kutladı.

Ayrıca, bu uğurda hayatlarını kaybeden şehitleri anarak, gazilere minnet duygularını iletti.

BU HABER SENİN İÇİN  Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçiliği Görevinden Ayrılış Mesajı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ