Başbakan Ünal Üstel’in Girne Hastanesi Ziyareti ve Sağlık Yatırımları
Başbakan Ünal Üstel, Girne Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık yatırımlarını değerlendirdi. Yeni projeler ve iyileştirmeler hakkında bilgi verdi. Sağlık alanındaki gelişmeleri ve gelecekteki planları öğrenin.

Başbakan Ünal Üstel’in Girne Hastanesi Ziyareti
Bugün, Başbakan Ünal Üstel, yapımı devam eden Girne Hastanesi’ndeki çalışmaları yerinde incelemek üzere hastaneye ziyarette bulundu.
Bu önemli ziyarete Maliye Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay ve hastanenin müteahhitliğini üstlenen firmaların yetkilileri de eşlik etti.
İncelemelerinin ardından basına açıklama yapan Üstel, “Yeni Girne Hastanesi, teknik arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda 2025 yılı içerisinde tamamen tamamlanacak ve donanımları eksiksiz bir şekilde yapılacak.
Hayırlısıyla, 2026 yılında halkımıza hizmet vermek üzere kapılarını açacağız.” ifadelerini kullandı.
Üstel, “Ülkemize çok modern ve prestijli bir hastane kazandırıyoruz. 2025’te büyük projeleri hayata geçireceğimizi belirtmiştik.” diyerek söz verdikleri gibi 2025 yılı içinde belirli ilçelerde hastaneler, diğer ilçelerde ise ihtiyaç duyulan sağlık ocaklarını açacaklarının altını çizdi.
Uzun zamandır yarım kalan Güzelyurt Hastanesi’nin de tamamlanacağına dair söz veren Üstel, “Ayrıca Lapta ve Değirmenlik sağlık ocakları tamamlandı, bunları 1-2 ay içinde açacağız.
Yeni Maraş Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı.
Pamuklu’ya bir hastane yapacağımızın sözünü verdik.
Tüm bu projelerin temellerini attık ve çalışmalarını gerçekleştirdik. Şu anda sırada Pamuklu Hastanesi var.” şeklinde konuştu.
Üstel, “Biz bu hastaneleri 2025 yılı içerisinde bitireceğimizin sözünü halkımıza verdik. Çünkü sağlık alanında yaşanan sıkıntılar ve problemler bizim de bilgimiz dahilindedir.
Tüm bunların, kurulan istikrarsız hükümetlerden ve projeleri zamanında tamamlayamayan yönetimlerden kaynaklandığını düşünüyoruz.” dedi.
Ayrıca, 2,5 yıl içerisinde hükümet olarak önce yarım kalan projeleri, ardından da halkın ihtiyaç duyduğu projeleri birer birer tamamladıklarını vurguladı.
Üstel, “Bir yandan ülkemizdeki ekonomik sorunların üstesinden gelmek için çalışmalar yaparken, diğer yandan da sağlık alanında iyileştirmeler yapma gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki günlerde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanacak İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü ile hastanelerin ihtiyaç duyduğu son teknoloji alet ve cihazların temin edileceğini belirtti.
Ayrıca, bu dev projeye katkı sağlayan iki yerel firmaya da teşekkür etti ve hastanenin halk için hayırlı olmasını diledi.
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in Açıklamaları
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, yeni Girne Hastanesi’nin modern ve tam teşekküllü olduğunu vurgulayarak, “Hastanemiz, hem yatak kapasitesi hem de fonksiyonları açısından bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak niteliktedir.” dedi.
Dinçyürek, Başbakan Üstel’in talimatları doğrultusunda, özelde Girne Hastanesi ve genel olarak adadaki tüm sağlık merkezleri ve hastanelerine yönelik hızlı bir şekilde inşaat projelerinin ilerlediğini ifade etti.
Dinçyürek, “Çok kısa bir zaman içinde, sırasıyla birçok sağlık alanındaki yatırımlar hizmete açılacak.” şeklinde konuştu.
Yeni Girne Hastanesi’nin son aşamasına geldiklerini belirten Dinçyürek, “Bu süreç boyunca hastaneye ciddi fonksiyonlar kazandırdık.
Başlangıçta bu bina, bir üniversite hastanesinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştı.
Biz, bunu sadece bugünün değil, yarının ihtiyaçlarını da karşılayacak tam donanımlı bir hastane olarak yeniden planladık.” dedi.
Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay’dan Teknik Bilgiler
Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay, yürütülen çalışmalarla ilgili teknik bilgiler verdi. 2022’de yapımına başlanan yeni Girne Hastanesi’nin 114 yataklı ve 10 yoğun bakım yatağına sahip olduğunu belirten Akçay, “Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaçları ve Girne bölgesindeki gelişmeler doğrultusunda hastanenin bazı projelerinde tadilat yapma zorunluluğu doğdu.
Bu kapsamda bodrum alanlarında genişletme çalışmaları yapıldı.
Toplamda 10 bin metrekareye yaklaşan bir inşaat alanında, şu anda ince işlerin tamamlanma aşamasına gelindi.” ifadelerini kullandı.
Yatak odalarının bulunduğu üst katların tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Akçay, “Buna ek olarak çevredeki dolgu ve teknik altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde çevre düzenlemesine geçilecek.” diye ekledi.