Big Bang Startup Challenge 2024 devam ediyor!

İTÜ Çekirdek’in 13. kere düzenlediği Big Bang Startup Challenge 2024, girişimcilik dünyasına ilham vermeye devam ediyor. İstanbul UNIQ’te “Geleceğe Liderlik Et” mottosuyla gerçekleştirilen aktiflikte, otomotivden yapay zekaya, sağlıktan güce …

Big Bang Startup Challenge 2024 devam ediyor!

İTÜ Çekirdek’in 13. defa düzenlediği Big Bang Startup Challenge 2024, girişimcilik dünyasına ilham vermeye devam ediyor. İstanbul UNIQ’te “Geleceğe Liderlik Et” mottosuyla gerçekleştirilen aktiflikte, otomotivden yapay zekaya, sağlıktan güce kadar 7 farklı bölümdeki yenilikçi teşebbüsler sahne aldı. 50 teşebbüsçü takımın inovatif projelerini sergilediği aktiflik, küresel yatırımcıların da iştirakiyle Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin memleketler arası arenadaki gücünü bir sefer daha gözler önüne serdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof.

Dr.

Attila Dikbaş, İTÜ Çekirdek’in bugüne dek teknoloji ve yenilikçilik temelli binlerce teşebbüsü desteklediğini vurguladı.

Dikbaş, teşebbüslerin toplam değerlemesinin 450 milyon dolara ulaştığını belirterek, “İTÜ ARI Teknokent olarak girişimcilik ekosistemine 10 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptık.

Yakın vakitte kurulacak yatırım fonumuzla daha fazla teşebbüse dayanak vermeyi ve Türkiye’yi küresel girişimcilik sahnesinde hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz,” dedi.

10 yılı aşkın müddettir girişimcilere takviye veren İTÜ Çekirdek, bugüne kadar 280 milyon doları aşan yatırımla, 5 binden fazla teşebbüsü küresel sahneye taşıdı. İTÜ ARI Teknokent’in Innogate Memleketler arası Hızlandırma Programı ile teşebbüsçüler, Fransa, İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri üzere ülkelerde iş yapma fırsatı yakaladı.

Prof.

Dr.

Dikbaş, bu programların ABD ve Asya ülkelerini de kapsayacak biçimde genişletileceğini duyurdu.

Big Bang’in birinci gününde sahne alan teşebbüsler, teknoloji ve inovasyona dayalı tahlilleriyle dikkat çekti.

Bilhassa Cyberware, otomotiv bölümüne özel geliştirdiği siber güvenlik platformu ile ilgi çekerken, Genoride yenilikçi pedal takviye teknolojisiyle mikromobilite alanında fark yaratmayı hedefliyor.

MIOTE üzere teşebbüsler ise yapay zeka takviyeli bakım asistanlarıyla endüstriyel süreçlerin dijitalleşmesine öncülük ediyor.

Etkinliğin ikinci gününde, İTÜ Rektörü Prof.

Dr.

Hasan Mandal ve İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Lideri Prof.

BU HABER SENİN İÇİN  Yapay zeka 2030’a kadar iPhone’ları geçecek!

Dr.

Gülsün Sağlamer’in açılış konuşmaları yer alacak.

Günün keynote konuşmacısı ise “Gelecekte Koşmak” başlıklı konuşmasıyla Ayşegül İldeniz olacak.

Aktiflik, Sertab Erener’in sahnesiyle iştirakçilere unutulmaz bir final yaşatacak.

Big Bang 2024, girişimcilik ekosistemine takviye veren güçlü paydaşlarıyla dikkat çekiyor.

Elginkan Vakfı, EPDK ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği üzere birçok kuruluş, teşebbüslerin gelişimine katkıda bulunuyor.

Bu yılki aktiflik destekçileri ortasında Marketing Türkiye ve Migros Çabucak de yer aldı.

Big Bang Startup Challenge, yalnızca girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmakla kalmayıp, Türkiye’nin teknoloji odaklı geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ