Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan İşçi Hakları Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, işçi hakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesi üzerine yapılan yenilikler hakkında detaylı bilgi edinin.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan İşçi Hakları Açıklamaları
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’ndan Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, işverenlerin çalışanlarına kötü muamele etmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Gardiyanoğlu, ülkeye gelen kimsenin köle olmadığını belirterek, bu konuda toplumsal empati yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, Çalışma Dairesi‘ne bağlı Alo 102 İhbar Hattı‘nın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Gardiyanoğlu, Ada’ya ön izin ile gelen kişilerin çalışma izinlerinin tamamlanmaması durumunda, yeni sistemin bu durumu kendilerine bildireceğini kamuoyuyla paylaştı. “Söz konusu firmaya ve yanında çalıştırdıkları insanlara gerek fiziksel gerekse mobbing uygulayan herkese, gerekli yaptırımlar uygulanacaktır,” dedi.

Bakanlık Müsteşarı Tahir Serhat, konuya son derece hassas bir şekilde yaklaştıklarını ve gereken her türlü önlemi alacaklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgin Ballı, işçilerin bakanlığın ihbar hattını arayarak şikayette bulunduklarını belirtti.

Ballı, çalışanların Ada’ya ön izin ile geldiğini fakat çalışma izinlerinin işverenler tarafından yapılmadığını vurguladı.

Ballı, işçilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini ve bu konudaki çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini kaydetti.

BU HABER SENİN İÇİN  1,5 milyonluk büyük ikramiye talihlisine teslim edildi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ