Malzemeler
250 gr.
Kıyma
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun.
Bir miktar unu tezgaha serpin.
Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun.
Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin.
Hepsini birlikte iyice yoğurun.
Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun.
Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.
Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın.
Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın.
Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak için Lefkoşa Türk Belediyesi’nin şehir altyapısı alanında tarihi yatırım projeleri…
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Yıltan Taşçı Akademi iş birliğinde bu yıl 3. kez düzenlenen…
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) kardeş şehri olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine 3. Bursa Gastronomi…
Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…
Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…
***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…
This website uses cookies.