Çilek Reçeli Tarifi – Yiyecek Tarifleri

Çilek Reçeli Tarifi – Yiyecek Tarifleri

Çilek Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilogram şeker
  • 1 kilogram çilek
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir çay kaşığı dolusu tereyağı

Çilek Reçeli Yapılışı

Ülkemizin en nadide meyvelerinden önde gelen, çarşıda pazarda kokusuyla bizi mest eden çilek mevsimi adım atmıştır.

Sizlere çilek reçeli tarifimizi keyifle sunarız.

Ilk olarak çileklerimin yapraklarını koparıp, güzelce yıkıyoruz. 1 kilogram çileğimizin üstüne 1 kilogram şekerimizi serperek, bir gece süresince bekletiyoruz.

Buradaki amaç çileğin şekerle özdeşleşip, suyunun çıkmasıdır..

Bir tencereye alınan şekerli çilek karışımı ve tereyağını da ilave ederek orta ateşte ortalama 40-45 dakika pişirilir.

Bir kaşık yardımıyla (tahta olursa daha iyi olur) kaynadıkça çıkan köpükleri üstünden alınır.

Ocaktan almadan birazcık ilkin çeyrek limonumuzu da sıkıyoruz.

Böylelikle çileğimiz hoş bir esansa haiz oluyor, bozulması engelleniyor ve rengi parlak oluyor.

Reçelimizi sıcakken kavanozlara aktarıyoruz.

Kavanozların ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.

Soğuduktan sonrasında buzdolabında muhafaza edip arzu ettiğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Hem sıhhatli, hem ergonomik mis şeklinde reçelimiz, Afiyetle yiyin …


BU HABER SENİN İÇİN  Nuraniye Tarifi - Yiyecek Tarifleri
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ