Cumhurbaşkanı Tatar Antalya’da Gastronomi Fuarı’nda konuştu
Türkiye’nin gastronomide çok geliştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de Osmanlı mutfağının izlerinin görüldüğünü ifade etti.
İngiliz, Rum ve Yunanlıların Kıbrıslı Türklere baskı yaptığı dönemlerde yenilebilir otların da Kıbrıs Türk mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını mutfağıyla da ön plana çıktığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, hellimi, şeftali kebabı, ceviz macunu ve birbirinden lezzetli tatları ile Kıbrıs Türk mutfağının gelişmeye devam ettiğini kaydetti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ