DeepSeek, Yapay Zeka Asistanıyla Zirveye Yerleşti
DeepSeek, yapay zeka asistanıyla iş süreçlerini dönüştürerek verimliliği artırdı ve sektördeki liderliğini pekiştirdi. Yenilikçi çözümleriyle zirveye yerleşen DeepSeek, geleceğin teknolojisini bugünden sunuyor.

Çinli Startup DeepSeek, Yapay Zeka Asistanıyla Zirveye Yerleşti
Çin merkezli bir startup olan DeepSeek, kendi adını taşıyan yapay zeka asistanı uygulamasıyla, Apple Inc.’in iPhone indirme listelerinde zirveye yükselerek dikkatleri üzerine çekti.
Bu durum, Silikon Vadisi’nde ABD’nin yapay zeka alanındaki liderliği hakkında önemli soru işaretleri doğurdu.
DeepSeek’in arkasında yatan yapay zeka modeli, OpenAI ve Meta Platforms Inc. gibi devlerle rekabet edebilecek düzeyde olduğu düşünülüyor.
Yatırımcı Marc Andreessen, bu uygulamayı “en şaşırtıcı ve etkileyici buluşlardan biri” olarak tanımlarken, DeepSeek’in asistanının kullanıcıların yazılı sorgularını veya sorularını ele alırken gösterdiği çalışma ve mantık süreci de oldukça dikkat çekici. Uygulama, iPhone’da ücretsiz indirilenler listesinde zirveye oturdu.
Apple’ın uygulama mağazasında ve Alphabet Inc. şirketinin Android Play Store’unda yapılan kullanıcı yorumlarında, DeepSeek’in şeffaflık yaklaşımı övgüyle karşılanıyor.
Uygulama, ABD’deki iPhone kullanıcıları arasında ücretsiz indirilenler listesinde birinci sıraya yerleşirken, Play Store’da da en çok indirilen verimlilik uygulamaları arasında kendine yer buldu.
Bloomberg Intelligence’dan Robert Lea ve Jasmine Lyu, Çin’in yapay zeka alanındaki stratejik hedeflerinin önümüzdeki 24 ay içinde önemli sonuçlar doğuracağını belirtiyor.
Bu durum, ülkenin yarı iletken tedarik darboğazına rağmen, ABD ile arasındaki gelişmişlik farkını daha da daraltacak gibi görünüyor.
Singapur merkezli Aletheia Capital’in tüketici ve internet başkanı Nirgunan Tiruchelvam, DeepSeek ürününün “Silikon Vadisi’nin yaptığı önemli sermaye harcamaları ve işletme giderlerinin yapay zeka trendine yaklaşmanın en uygun yolu olduğu tezi açısından son derece tartışmalı olduğunu” ifade etti.
Ayrıca, “Bu durum, yapay zekaya ayrılan devasa kaynakların sorgulanmasına neden oluyor.” diye ekledi.