Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Tümgeneral Aytaç’a Veda Ziyareti

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Tümgeneral Aytaç’a veda ziyaretinde bulundu. Bu anlamlı buluşma, iki isim arasındaki dostluğu ve iş birliğini pekiştirirken, gelecekteki projeler hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Tümgeneral Aytaç’a Veda Ziyareti
reklam alani

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Veda Ziyareti

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasından dolayı veda ziyaretinde bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ile bir araya geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ertuğruloğlu, Tümgeneral Aytaç’a kıymetli hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Bakan, Kıbrıs’ta 50 yıldır kesintisiz bir şekilde devam eden barış ve huzurun, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK)’nın kritik ve caydırıcı görevler üstlendiğine dikkat çekti.

Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Tümgeneral Osman Aytaç ise görev süresi boyunca Ertuğruloğlu ile yakın iş birliği ve dayanışma içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini iletti.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs Müzik Fest 6-7-8 Ekim
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ