Yemek Tarifleri

Hellim Böreği Tarifi

rTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hellim böreği, misafir sofralarının da kurtarıcısıdır. İçi peynirli, dışı çıtır çıtır, tadıysa eşsiz olan bu börek, herkesin favorisi olmaya aday. Özellikle hellim peyniri sevenler için harika bir seçenek. İster çay saatlerinizin yıldızı olsun, ister özel davetlerinizin vazgeçilmezi, hellim böreğini yaparken püf noktalarını da öğreneceksiniz.

Malzemeler

  • Hellim böreğini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:250 gram hellim peyniri
  • 1 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat

Hellim Böreği Hazırlık Aşamaları

Hellim böreğini yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Hellim Peyniri Hazırlığı: İlk olarak hellim peynirini rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın.

    Peyniri hazır ettikten sonra bir kaba alın.

  2. İç Harcın Hazırlığı: Rendelenmiş veya doğranmış hellim peyniri ile bir yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırarak iç harcı hazırlayın. İç harcı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Yufkaların Hazırlığı: Yufkaları tezgahınıza serin. Üzerine sıvı yağ ve su karışımını sürün.

    Ardından diğer yufkayı üzerine serin ve ona da sıvı yağ ve su karışımını sürün.

  4. İç Harcın Eklenmesi: Hazırladığınız hellimli iç harcı yufkanın üzerine yayın.
  5. Rulo Şeklinde Sarma: Yufkayı rulo şeklinde sarın.

    Ardından bu ruloyu istediğiniz büyüklükteki parçalara bölün.

  6. Yumurta Sosu Hazırlığı: Bir kasede 1 yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, karbonat ve soda karışımını hazırlayın.
  7. Sos ve Pişirme: Hazırladığınız sosu böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Evet  artık Hellim böreği tarifimiz hazır! Çıtır çıtır hamuru ve lezzetli hellim peyniri iç harcı ile bu börek, herkesin beğenisini kazanacak. Özel günlerde veya günlük atıştırmalıklarınızda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Betül Ayazoğlu

Share
Published by
Betül Ayazoğlu

Recent Posts

Ana taşıyıcı hattı devreye almak için hafta sonu Mehmet Akif Caddesi’nde son kez trafik düzenlemesi yapılıyor

Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…

21 saat ago

LTB, başkentteki okullarda hazırlıkları tamamladı

Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…

1 gün ago

FİNANSAL PİYASALARDA TECRÜBELİ CALL CENTER ARANIYOR

 ***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…

1 gün ago

Fiakas oyunu Kumarcılar Hanı’nda sahnelendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Güney Kıbrıs'tan Technohoros ETHAL Dünya Barış Günü vesilesiyle ortak bir organizasyona…

4 gün ago

Kanlıdere Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2014 yılından beri yürüttüğü sürdürülebilir kalkınma çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’ne sunduğu Kanlıdere…

4 gün ago

Lefkoşa Şehir Parkuru – Kanlıdere Rehabilitasyonu ve Bisiklet ile Yürüyüş Parkuru Projesi

Sel felaketleri ve dere taşkınlarına karşı Kanlıdere ve onu besleyen diğer kolların ıslah edilmesi yanında yürüyüş ve…

1 hafta ago

This website uses cookies.