İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden yayımlanan bir programdaki iddialarla ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden yayımlanan bir programdaki iddialarla ilgili açıklama yaptı
reklam alani


İçişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kısa süre önce sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda ortaya çıkan ve kamuoyunda tartışılan konular hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli idari soruşturma aynı gün başlatılmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda adı geçen kişilerden T.Ü’nün  7/03/2024 tarihinde çocuklarının doğum kaydı işlemleri için Mersin Başkonsolosluğuna yapmış olduğu başvuru esnasında şahsın yurttaşlık belgesinin görülmemesi üzerine Başkonsolosluğun Bakanlığa yazdığı yazıda görülmeyen evrakın eski kayıtlardan kaynaklı olduğu anlaşılmıştır.

Programda adı geçen KKTC vatandaşının aile dosyasında yurttaşlık belgesinin orijinali mevcut olup, Bakanlığın muhaceret sisteminde görülmektedir.

Nüfus Kayıt Dairesi ve Muhaceret Dairesi konsolosluk işleri birimimiz bu gibi eski kayıtlarda gerekli kontrolleri orijinal dosya üzerinden yapmaktadır.

Aile dosyası incelenen söz konusu kişilerden T.Ü’nün 1978 tarihinde vatandaşlığa kabul edildiği ve yurttaşlık belgesi verildiği görülmüştür.

Bu nedenle KKTC kimliğine sahip olan KKTC yurttaşı T.Ü.’nün, çocuklarının doğumdan kazanılan yurttaşlık hakkına istinaden çocukları için yurttaşlık başvurusu yapması ile gerekli yasal prosedür izlenerek işlemler sürdürülmüştür.

BU HABER SENİN İÇİN  GAÜ Sri Lanka Kampüsü'nde mezuniyet töreni düzenlendi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ