Kasım ayında rekor geldi: 3.4 milyon varil petrol!

Güç ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak Gabar’daki petrol alanında günlük üretimin 61 bin varile ulaştığını duyurdu. Bu gelişme Türkiye’nin Kasım ayında 3 milyon 425 bin varillik toplam ham petrol üretimiyle tarihindeki en …

Kasım ayında rekor geldi: 3.4 milyon varil petrol!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak Gabar’daki petrol alanında günlük üretimin 61 bin varile ulaştığını duyurdu.

Bu gelişme Türkiye’nin Kasım ayında 3 milyon 425 bin varillik toplam ham petrol üretimiyle tarihindeki en yüksek üretim düzeyine ulaşmasını sağladı.

Gabar petrol üretiminde Türkiye’nin lokomotifi oldu!

Bakan Bayraktar, Kasım ayı prestijiyle Türkiye’nin toplam petrol üretiminin yarısının Gabar alanından karşılandığını belirtti. 2021 yılında keşfedilen Gabar alanı Cumhuriyet tarihindeki kara alanlarındaki en büyük petrol keşfi olarak kayıtlara geçti.

Kasım ayında rekor geldi: 3.4 milyon varil petrol!

Türkiye Petrolleri Anonim Paydaşlığı (TPAO), 70. kuruluş yıl dönümünü Petrol Sanayisinde Ulusal Teknolojiler Konferansı (PEMTEK) ile kutladı.

Bakan Bayraktar TPAO’nun 3 bin 692 çalışanıyla beş bölgede 130’dan fazla alanda operasyon yürüttüğünü ve Türkiye’de çıkarılan petrol ve doğal gazın %80’ini ürettiğini açıkladı.

Milli Güç ve Maden Siyaseti çerçevesinde uygulanan stratejik değişikliklerle petrol ve doğal gaz aramacılığında paradigmalar değiştirildi.

Türkiye derin deniz sondaj gemileri ve sismik araştırma gemileriyle oluşturduğu filo sayesinde 2020 yılında Karadeniz’de tarihinin en büyük doğal gaz keşfini gerçekleştirdi.

Halihazırda Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretim günlük 7 milyon metreküpe yaklaşmış durumda ve bu üretim 3,5 milyon hanenin muhtaçlığını karşılıyor.

TPAO sadece Türkiye sonlarında değil milletlerarası alanda da büyüme hedefliyor.

Bakan Bayraktar, Somali’de süregelen çalışmalara ek olarak Irak, Libya, Afrika, Orta Asya, Kafkaslar ve Güney Amerika’da memleketler arası iştiraklerle petrol ve doğal gaz üretimlerini artırmayı planladıklarını belirtti.

Milli Güç ve Maden Politikası’nın değerli bir ögesi olan ulusallaştırma adımları güç kesiminde geniş bir ekosistem oluşturulmasını sağladı.

Türkiye Petrolleri’nin 2023 yılı mal alımlarının %53’ü ve hizmet alımlarının %99’u yurt içinden temin edildi.

Yerli yazılım ve ekipman kullanımı ile stratejik bağımsızlık sağlanırken güç arz güvenliği konusunda da değerli bir uzaklık kat edildi.

BU HABER SENİN İÇİN  Birinci şaşırtmadı: Türkiye’de en çok satan oyunlar açıklandı!

Yerli teknolojiler ve eserler PEMTEK kapsamında sergilenerek Türkiye’nin bu alandaki muvaffakiyetini gözler önüne serdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar TPAO’nun geleceğine ait değerli açıklamalarda bulundu. Çalışma şartlarının güzelleştirileceğini ve daha çağdaş, esnek bir yönetişim yapısının hayata geçirileceğini tabir eden Bakan, TPAO’nun Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ulusal şampiyon olma yolunda ilerleyeceğini vurguladı.

Bakan Bayraktar yerlileştirme çalışmalarının ve ulusal teknolojilerin geliştirilmesinin sürat kesmeden devam edeceğini belirtti.

Bu çerçevede Türkiye güç bölümünde bağımsızlık yolunda ilerlemeye ve dünya çapında rekabet gücünü artırmaya devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ