Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü Törenleri

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü törenleri, geçmişin anısını yaşatmak ve barışın önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikler, ulusal birlik ve beraberliği güçlendirmek için bir araya gelen halkımızla dolu dolu geçecek.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü Törenleri
reklam alani

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler ve törenler düzenlenecek. 20 Temmuz 1974’te başlayan harekâtın 14, 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ikinci aşaması, Serdarlı, Gazimağusa ve Lefke bölgelerinin özgürlüğüne kavuşmasını sağladı.

Bu önemli günler, toplu katliamlarda hayatını kaybedenlerin anılması amacıyla Taşkent, Muratağa-Sandallar ve Atlılar bölgelerinde de anma etkinlikleri ile taçlandırılacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri Anma Töreni

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri için 14 Ağustos Çarşamba günü anma töreni gerçekleştirilecek.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki tören, saat 17.30’da, protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak.

Törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ile Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşmaları yer alacak.

Ayrıca şiirler de okunarak, şehitliğin gezilmesi ve kabir başında dua edilmesiyle tören sona erecek.

Atlılar Şehitleri ise katliamın yapıldığı çukurda gerçekleştirilecek bir törenle anılacak.

Bu tören, saat 18.00’de protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasıyla başlayacak ve yine saygı duruşu, saygı atışı ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek.

Taşkent Şehitleri Anma Töreni

Taşkent Şehitleri, 15 Ağustos Perşembe günü anılacak.

Taşkent Şehitler Anıtı önündeki tören, saat 09.00’da başlayacak ve protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla devam edecek.

Törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ile Taşkent Şehit Aileleri Derneği Başkanı Erdinç Erdağlı’nın konuşmaları yer alacak.

Tören, şehitliğin gezilmesiyle son bulacak.

Gazimağusa’nın Kurtuluşu Kutlamaları

BU HABER SENİN İÇİN  Girne'de Sürücüye Sosyal Medya Tepkisi Üzerine Cezai İşlem

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa’nın kurtuluşu 15 Ağustos Perşembe günü iki ayrı törenle kutlanacak. İlk tören, saat 18.00’de Zafer Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayacak.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. İkinci tören, İsmet İnönü Bulvarı’ndaki etkinlikte saat 18.30’da başlayacak. İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından, tören birlikleri ile halkın bayramı kutlanacak.

Bu etkinlikte Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve 4.

Piyade Alay Komutanlığından bir subay konuşma yapacak.

Ayrıca, şiirler okunacak ve Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sunarak, mini konser ve tören geçişi gerçekleştirilecektir.

Lefke’nin Kurtuluşu ve Şehitleri Anma Töreni

Lefke Kaymakamlığı’ndan alınan bilgilere göre, Lefke’deki şehitleri anma töreni 16 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de Kemal Özalper Şehitliği’nde düzenlenecek.

Protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak olan törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Tören, Şehitlik Özel Defterinin imzalanması ve dua okunmasıyla sonlandırılacak.

Ayrıca Lefke Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek kurtuluş töreni, saat 18.45’te bando birliklerinin karşılama töreni ile başlayacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından, bando eşliğinde İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Törende, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanmasının ardından şiirler okunacak.

Lefke Belediyesi Halk Dansları ekibi de gösteri sunarak etkinliğe renk katacak.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Kaymakamlık adına Lefke İstiklal İlkokulu Öğretmeni Sinem Yorgancıoğlu’nun konuşmalarının ardından, törende resmigeçit yapılacak.

Serdarlı’nın Kurtuluşu Töreni

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan alınan bilgiye göre, Serdarlı’nın kurtuluşu 14 Ağustos Çarşamba günü Serdarlı Atatürk Büstü önünde düzenlenecek törenle kutlanacak.

Saat 18.35’de protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayacak olan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

BU HABER SENİN İÇİN  Süleyman Ergüçlü Anma Töreni

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım’ın konuşmalarının ardından, şiirler okunacak ve Geçitkale-Serdarlı Belediyesi Serdarlı Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacaktır.

Tören, ardından yapılacak geçiş töreni ile sona erecek.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ