Yemek Tarifleri

Kıbrıs Molehiya Yemeği Tarifi: Damaklarda Unutulmaz Bir Lezzet Serüveni

Kıbrıs Molehiya Yemeği , mutfağın, zengin ve çeşitli lezzetler sunan bir mutfağa sahiptir.

Bu mutfağın incisi, herkesin sevgilisi olan Kıbrıs molehiya yemeği, özel bir tarif ile sofralarınıza konuk oluyor.

Molehiya, doğanın büyüsünü ve sağlığını bir araya getiren, nefis bir yeşil ot türüdür.

Bu tarifte, Kıbrıs molehiya yemeğinin püf noktalarını keşfedeceksiniz.

Ana Malzemeler

  • 500 gram taze molehiya yaprakları
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram dana eti (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 limon suyu
  • Garnitür İçin
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Molehiya Hazırlığı:

Taze molehiya yapraklarını iyice yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın.

Doğradığınız molehiyayı derin bir kaba alın.

Etin Hazırlığı:

Dana etini tencerenize alın ve zeytinyağı ile kavurun.

Etler güzelce renk aldıktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurmaya devam edeceksiniz.

Baharatlı Harç:

Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından domates salçasını ilave edin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Molehiya Eklenmesi:

Hazırladığınız karışımı molehiya yaprakları ile birleştirin ve tencerenin üzerine ekleyin.

Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin.

Pişirme İşlemi:

Karışımı karıştırarak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte molehiyalar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Pirinç Hazırlığı:

Ayrı bir tencerede pirinçleri yıkayın ve suyla birlikte kaynamaya bırakın.

Tuz ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ekleyin ve karıştırın.

Kıbrıs molehiya yemeğinizi sıcak servis yapın. Üzerine limon suyu sıkarak lezzetini tamamlayın.

Garnitür olarak tereyağlı pirinci yanına ekleyin.
Kıbrıs molehiya yemeği, taze ve sağlıklı malzemelerin harika bir uyumu ile sofralarınıza renk katacak.

Bu lezzeti denediğinizde, Kıbrıs mutfağının büyülü dünyasına kapılacaksınız. Şimdi mutfağa gidin ve bu muhteşem tarifi hemen yapmaya başlayın Şimdiden Afiyet Olsun

Betül Ayazoğlu

Share
Published by
Betül Ayazoğlu

Recent Posts

Ana taşıyıcı hattı devreye almak için hafta sonu Mehmet Akif Caddesi’nde son kez trafik düzenlemesi yapılıyor

Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…

1 gün ago

LTB, başkentteki okullarda hazırlıkları tamamladı

Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…

1 gün ago

FİNANSAL PİYASALARDA TECRÜBELİ CALL CENTER ARANIYOR

 ***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…

2 gün ago

Fiakas oyunu Kumarcılar Hanı’nda sahnelendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Güney Kıbrıs'tan Technohoros ETHAL Dünya Barış Günü vesilesiyle ortak bir organizasyona…

4 gün ago

Kanlıdere Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2014 yılından beri yürüttüğü sürdürülebilir kalkınma çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’ne sunduğu Kanlıdere…

4 gün ago

Lefkoşa Şehir Parkuru – Kanlıdere Rehabilitasyonu ve Bisiklet ile Yürüyüş Parkuru Projesi

Sel felaketleri ve dere taşkınlarına karşı Kanlıdere ve onu besleyen diğer kolların ıslah edilmesi yanında yürüyüş ve…

1 hafta ago

This website uses cookies.