Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği’nden Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne Eleştiri

Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği, öğretmenler sınav tüzüğünü eleştirerek, eğitim sistemindeki eksiklikleri ve geliştirilmesi gereken noktaları vurguluyor. Detaylar için yazımızı okuyun.

Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği’nden Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne Eleştiri
reklam alani

Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği’nden Eleştiri

Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nde gerçekleştirilen değişiklikleri sert bir dille eleştirdi.

Dernek, bu değişiklikle sınav başarısının değil, mezuniyet yılının baz alınmasının, eğitim camiasında karmaşaya ve adaletsizliğe yol açacağını vurguladı.

Ayrıca, tüzüğün düzeltilmesi ve başarı puanına göre sıralama yapacak yeni bir sınavın yapılması gerektiğini ifade ederek, adaletin sağlanması için çağrıda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Dernek, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından Mart 2024’te Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmenler Sınav (Değişiklik) Tüzüğü’nün, eğitimde karmaşaya ve mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.

Söz konusu değişiklikle, sınav sonuçları doğrultusunda adayların mezuniyet yılının esas alındığını kaydeden dernek, bu durumun adalet duygusunu ciddi şekilde zedeleyeceğini dile getirdi.

Alan bilgisini ölçmeyi hedefleyen bir sınavın sonuçlarının göz önünde bulundurulmadan, sadece mezuniyet yılına göre bir sıralama yapılmasının, daha başarılı olan adayların alt sıralarda yer almasına neden olacağını ifade eden Dernek, bu uygulamanın olumsuz sonuçlarının her türlü atama sürecinde adalet duygusunu sarsacağını belirtti.

Ayrıca, bu hatalı uygulamanın telafisi için atılacak her adımın, tüm meslektaşlar için farklı düzeylerde mağduriyetler yaratma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği, MEB ve KHK’ya çağrıda bulunarak, bu kadro için herhangi bir atama yapılmadan önce tüzükteki ilgili maddenin düzeltilmesini ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce başarı puanına göre sıralamayı sağlayacak yeni bir sınavın gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Elit Atlet Buse Savaşkan'dan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ne Anlamlı Ziyaret
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ