Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden Kadın Sorunlarına Acil Çözüm Çağrısı

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, kadın sorunlarına dikkat çekerek acil çözüm çağrısında bulunuyor. Kadınların hakları ve eşitlik mücadelesi için destek ve dayanışma çağrısı yapıyor. Birlikte çözüm üretebiliriz!

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden Kadın Sorunlarına Acil Çözüm Çağrısı

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden Önemli Açıklama

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (KTÜKD), Cumhuriyet Meclisi ve Bakanlar Kurulu üyelerine, kadınların karşılaştığı sorunlara yönelik acil çözüm önerileri sunulması için çağrıda bulundu. Ülkede kadınların şiddete maruz kalması ve kadın cinayetlerinin yanı sıra, iş gücüne katılımda yaşanan fırsat eşitsizliğinin giderek arttığına dikkat çeken dernek, mevcut istatistiklerin de kaçak yaşamların artış gösterdiğini ve bu durumun özellikle insan ticareti ve ağırlıklı olarak kadın ticareti konusunda kontrol edilemez boyutlara ulaştığını ortaya koyduğunu ifade etti.

KTÜKD Başkanı Gülden Plümer Küçük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı basın açıklamasında, ülkedeki sektörel bozuklukların, ekonomik sıkıntıların ve denetimsizliğin öncelikle kadınları olumsuz etkilediğini vurguladı.

Küçük, bu cinsiyet ayrımcılığının, KTÜKD ve diğer kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen araştırmalarla defalarca ortaya konulduğunu belirterek,
“Toplumla paylaşılan ve otoritelere sunulan bu raporların, karar vericiler ve özellikle siyasi partiler tarafından stratejik planlamalarda göz ardı edildiği gözlemlenmektedir. 8 Mart dolayısıyla yapılacak birkaç etkinlik veya boşuna verilen sözlerin, mevcut düzenin olumlu yönde değişmesine hiçbir katkı sağlamayacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Küçük, açıklamasında, “Ülkemizde kadınların şiddete maruz kalması ve kadın cinayetleri yanında, kadınların iş gücüne katılımındaki fırsat eşitsizliği maalesef artarak devam etmektedir.” ifadelerine de yer vererek, kadınların karşılaştığı sorunları şu şekilde sıraladı:

  • Kadına iş hayatında fırsat eşitliği sağlayacak devlet kreş ve okullarının yetersiz ve kötü koşulları,
  • Maaş farklılıkları,
  • Azalan iş gücü piyasasında ilk olarak kadınların işten çıkarılması,
  • Ücretle ifade edilmeyen ev işleri ve yaşlı ile çocuk bakımı gibi rollerin, kadınlar için büyük dezavantaj oluşturması.

İstatistiklerin, ülkede kaçak yaşamların artış gösterdiğini ve bunun da insan ticareti, özellikle kadın ticareti konusunda kontrol edilemez bir duruma yol açtığını gösterdiğini belirten Küçük, yakın zamanda bir gece kulübünde yaşanan trajik intihar olayının, kadın ticaretinin boyutlarına dair çarpıcı bir örnek olduğunu ifade etti.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC'de Fuhuş Sorunu ve İnsan Ticareti

Küçük, “Nüfusumuzun belirsizliği, ülkemizde kadınlar ve ülke için kısa veya uzun vadeli stratejik planlama yapmaya, sağlıklı ve doğru verilere ulaşmaya engel olmaktadır.” diyerek, 8 Mart dolayısıyla Meclis’e ve Bakanlar Kurulu üyelerine, belirtilen tüm bu sorunlara yönelik kısa ve uzun süreli planlamalarla acil çözümler üretilmesi çağrısında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ