KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği’nden Zorunlu Afet Sigortası Çağrısı

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği, zorunlu afet sigortasının önemine dikkat çekerek, tüm vatandaşları bu sigortayı yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuyor. Güvende kalmak için önlemlerinizi alın!

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği’nden Zorunlu Afet Sigortası Çağrısı

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği’nden Acil Çağrı

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği, potansiyel felaketlerin yaratacağı ekonomik yıkımı asgariye indirmenin en etkili yolunun sağlam bir sigorta sistemi olduğunu vurgulayarak, Zorunlu Afet Sigortası’nın bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin sadece dünya genelinde değil, ülkemizde de giderek daha fazla hissedildiği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler, Avrupa’yı etkisi altına alan ve özellikle Valensiya’da büyük can ve mal kaybına yol açan seller, geçen hafta Güney Kıbrıs’ta meydana gelen su baskınları ve son günlerde ülkemizde etkili olan fırtına, çevresel risklerin artık günlük yaşamın bir parçası haline geldiğini gözler önüne serdi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2024 yılı Küresel Riskler Raporu’nda da belirtildiği gibi, çevresel riskler ve bunlar arasında ekstrem hava koşulları, en büyük tehditler arasında yer almakta.

Bu veriler, toplum olarak bu meselelere daha fazla önem vermemiz gerektiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

“Artık Harekete Geçme Zamanı”

Adanın bir deprem bölgesi olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, bu risklere karşı hazırlıklı olmanın hayati önemi bir kez daha vurgulanıyor.

Açıklamada, “Bugüne kadar maalesef geçmişteki hükümetler, afet yönetimi ve önlemleri konusunda yeterli adımlar atmamıştır.

Ancak artık harekete geçme zamanı gelmiş ve hatta geçmiştir.

Hem altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması hem de afet sonrası toparlanma için gerekli hazırlıkların yapılması kaçınılmazdır.” denildi.

Olası bir felaketin yaratacağı ekonomik yıkımı en aza indirmenin en etkili yolunun sigorta sistemi olduğu ifade edilen açıklamada, “Ancak ülkemizde konut ve iş yerlerinin sigortalanma oranı oldukça düşüktür.

BU HABER SENİN İÇİN  MTA Genel Müdürlüğü'nden Akdeniz Depremleri Hakkında Açıklama

Bu düşük penetrasyon oranı, olası bir afet sonrasında devletin üzerine büyük bir ekonomik yük bindirecektir.” denildi.

Zorunlu Afet Sigortası’nın hayata geçirilmesinin, bu yükü paylaşmanın ve azaltmanın en etkili yolu olduğu belirtilerek, bu sistem sayesinde meydana gelebilecek afetlerin mali yükünün yalnızca devlete değil, sigorta sistemi aracılığıyla tüm dünya sigortacılık piyasasına dağıtılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, “Artık toplum ve devlet olarak iklim değişikliğinin ve onun yarattığı olumsuzlukların farkında olmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız.” ifadesine yer verildi.

Devletin altyapı projelerini hayata geçirirken, sigortacılık sektörünün de uluslararası piyasalara entegre bir şekilde Zorunlu Afet Sigortası sistemini devreye sokması gerektiği kaydedildi.

Son olarak, tüm vatandaşlar ve yetkililerin bu konuda gerekli adımları atmaya davet edildiği belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ