Kuru Patlıcan Kavurması
15Dk Hazırlama Ve 15Dk Pişirme Süresiyle Toplam 30 Dakikada Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.
Kuru Patlıcan Kavurması için Malzemeler
- 10-12 adet kuru patlıcan
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan kavurması için öncelikle kuru patlıcanları bol su ile iyice yıkayın ve sıcak suya batırarak yaklaşık 1 saat bekletin.
Patlıcanlar yumuşayınca süzün ve fazla suyunu sıkın ve doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sotelediğiniz soğanların üzerine doğranmış kuru patlıcanları ekleyin.
Karıştırarak 5-7 dakika kavurun.
- Doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Kuru patlıcan kavurması servise hazır.
Ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ