Kuru Patlıcan Kavurması

15Dk Hazırlama Ve 15Dk Pişirme Süresiyle Toplam 30 Dakikada Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Kuru Patlıcan Kavurması

Kuru Patlıcan Kavurması için Malzemeler

  • 10-12 adet kuru patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcan kavurması için öncelikle kuru patlıcanları bol su ile iyice yıkayın ve sıcak suya batırarak yaklaşık 1 saat bekletin.

    Patlıcanlar yumuşayınca süzün ve fazla suyunu sıkın ve doğrayın.

  • Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sotelediğiniz soğanların üzerine doğranmış kuru patlıcanları ekleyin.

    Karıştırarak 5-7 dakika kavurun.

  • Doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin.

    Tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

  • Kuru patlıcan kavurması servise hazır.

    Ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

BU HABER SENİN İÇİN  LTB organizasyonunda “Dereboyu Şenliği” 12 Ekim Cumartesi yapılıyor
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ