Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Deniz Kaplumbağalarına Destek Etkinliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell, deniz kaplumbağalarının korunmasına dikkat çekmek için özel bir etkinlik düzenliyor. Bu anlamlı projeyle, çevre bilincini artırmayı ve deniz yaşamını korumayı amaçlıyor. Katılın, destek olun!

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Deniz Kaplumbağalarına Destek Etkinliği
reklam alani

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Deniz Kaplumbağalarına Anlamlı Destek

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den Deniz Kaplumbağalarına Anlamlı Destek

Kuzey Kıbrıs Turkcell, çevreye duyarlılık anlayışıyla yıllardır destek verdiği deniz kaplumbağaları için anlam dolu bir etkinlik düzenledi.

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği (SPOT) iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, yavru deniz kaplumbağaları Akdeniz’in engin mavi sularına uğurlandı.

Bu özel etkinlik, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in adadaki 25. yılına özel olarak Alagadi 2 Sahili’nde yapıldı.

SOS Çocukköyü Derneği’nden gelen çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ve aileleri de bu anlamlı günde bir araya gelerek deniz kaplumbağalarının doğaya dönüşüne tanıklık etti.

Etkinliğe; Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, SPOT Yönetim Kurulu Üyeleri Damla Beton ve Robin Snape gibi önemli isimler de katıldı.

Etkinlik, çocukların oyunlarıyla coşkulu bir başlangıç yaptı ve ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den Deniz Kaplumbağalarına Destek Etkinliği

Ataoğlu: “Çevre koruma için öncü projeler yürütüyoruz”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çevreye ve topluma yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ataoğlu, “Deniz kaplumbağalarının korunması, sürdürülebilir bir çevre için attığımız önemli adımlardan sadece biri.

Bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve SPOT ile birlikte bu tür projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Çevre koruma alanındaki çalışmalarımızı, kamu ve özel sektör iş birlikleriyle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, ayrıca, bakanlık olarak ülkenin doğal mirasını korumak için yürüttükleri projelerle çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek bir toplum olabilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gelecek nesillerin çevre konularına duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla müfredata çevre derslerinin dahil edilmesi projesini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ataoğlu, “Amacımız çevre konularında farkındalığı yüksek, duyarlı bir nesil yaratmak ve her 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü sembolik olarak kutlayan bir ülke haline gelmektir” dedi.

BU HABER SENİN İÇİN  Kuzey Kıbrıs Turkcell Salla Kazan Kampanyası

Ataoğlu, konuşmasında toplumun çevre konularına daha duyarlı olması gerekliliğinin altını çizerken, ALO 123 Çevre hattının 7/24 devrede olduğunu ve halkın herhangi bir çevre sorunu ile karşılaştıklarında yetkililere bildirmelerinin önemine dikkat çekti.

Küçüközdemir: “25 yıldır çevreye ve topluma katkı sağlıyoruz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, şirketinin 25 yıldır adada faaliyet gösterdiğini ve bu etkinliğin bu nedenle daha anlamlı hale geldiğini belirtti.

Küçüközdemir, “Deniz kaplumbağaları, şirketimizin en eski logosunda yer alıyordu ve bu logoyu her gördüğümüzde büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak, sadece iletişim teknolojilerine değil, çevre ve sosyal sorumluluk projelerine de yatırım yapıyoruz.

Bugüne kadar adaya 300 binden fazla fidan dikilmesine ve bağışlanmasına vesile olduk” dedi.

Beton: “Kuzey Kıbrıs Turkcell ile 20 yıldır iş birliğimiz devam ediyor”

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton, Alagadi ve Kuzey Kıbrıs’taki diğer kıyılarda deniz kaplumbağalarının korunması için yıllardır çalıştıklarını vurgulayarak, “Kuzey Kıbrıs Turkcell ile 20 yıldır sürdürdüğümüz iş birliği sayesinde kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek oluyoruz.

Bakanlık ve Çevre Koruma Dairesi’nin desteğiyle, bu güzel canlıların güvenli bir şekilde denize ulaşmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu ve ardından SPOT yetkilileri ile gönüllülerinin gözetiminde yavru kaplumbağalar, güvenli bir şekilde denize bırakıldı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ