Lefkoşa Adli Şubesi’nde İkamet İzni Olmayan Zanlıların Duruşması

Lefkoşa Adli Şubesi’nde ikamet izni olmayan zanlıların duruşması gerçekleşti. Duruşmanın detayları, zanlıların durumu ve yasal süreç hakkında bilgi almak için içeriğimizi okuyun.

Lefkoşa Adli Şubesi’nde İkamet İzni Olmayan Zanlıların Duruşması
reklam alani

Lefkoşa Adli Şubesi’nde Duruşma

Lefkoşa Adli Şubesi’nde görevli polis memuru Nevzat Gün, mahkemede önemli olguları aktardı.

Polis, Zeeshan Khalid’in 12 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Muhaceret Şubesine giriş-çıkış belgesi almak amacıyla geldiğinde tespit edilerek, tutuklandığını bildirdi.

Yapılan muhaceret kontrolünde, zanlının 14 Şubat 2020 tarihinden beri toplamda bin 641 gündür Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ikamet izinsiz bulunduğu belirlendi.

Polis memuru, tutuklanan zanlının sözlü beyanında, annesinin hasta olduğunu ve bu nedenle ülkesine dönmek istediğini, ancak pasaportunu kaybettiği için gidemediğini ifade etti.

Bu sebeple giriş-çıkış belgesi almak üzere polis merkezine geldiğini aktardı.

Polis memuru, diğer zanlı Sophi Almassi’nin de 10 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde devriye gezen ekipler tarafından yakalandığını açıkladı.

Yapılan kontroller sonucunda, Almassi’nin 1 Ekim 2020 tarihinden beri bin 350 gündür KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edildi.

Polis, her iki zanlı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Polisten sonra söz alan Zeeshan Khalid, annesinin sağlık durumu nedeniyle acil bir şekilde ülkesine gitmek istediğini yineledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Dimitriu Fransız Büyükelçi ile görüştü
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ