Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın Gemilerle İlgili Harçlar ve Ücretler Değişiklik Yasa Tasarısı Üzerine Açıklamaları

Maliye Bakanı Özdemir Berova, gemilerle ilgili harçlar ve ücretler değişiklik yasa tasarısı üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemelerin sektöre etkileri ve hedefleri hakkında detaylı bilgi edinin.

Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın Gemilerle İlgili Harçlar ve Ücretler Değişiklik Yasa Tasarısı Üzerine Açıklamaları

Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın Açıklamaları

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Meclis Genel Kurul toplantısında “Gemilerle İlgili Harçlar ve Ücretler Değişiklik Yasa Tasarısı” hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Bakan Berova, özellikle Gazimağusa Limanı’nın özelleştirme sürecine dikkat çekerek, bu süreçte büyük bir projenin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Özelleştirmeye yönelik ihaleye çıkabilmek için uzmanların 5 ila 10 yıl arasında bir süreye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Berova, elleçleme işine yönelik bir geçiş çözümü üzerinde çalışıldığını ifade ederek, bu sürecin sonunda belirli şartların ortaya çıktığını aktardı. Şartname hazırlanırken, yatırımcıların sadece yatırım maliyetleri değil, aynı zamanda 10 yıl sonunda yapacakları yatırımın alternatif finansal araçlarla elde edecekleri kazançların da hesaplandığını vurguladı.

Erken fesih durumunda, yatırım yapacak şirketin sözleşme süresince elde etmesi gereken kazancın, ihale kazanan şirket tarafından karşılanacağını açıkladı.

Berova, şu anda Liman İşçileri Sendikası Şirketi’ne ait vinçlerin dava süreci nedeniyle yeni ihale kapsamında kullanılmayacağını ve bu vinçlerin Serbest Liman’a taşınacağını belirtti.

“Hükümetin yönetemediği” söylemine karşı yanıt

Maliye Bakanı Özdemir Berova, CTP’nin eleştirilerini doğal bir durum olarak değerlendirirken, “hükümetin yönetemediği” söylemini kabul etmediklerini vurguladı.

Geçen yılın sonunda afet ve acil durum yönetimi ile ilgili bir irade ortaya koyarak gerekli yasa tasarısını hazırladıklarını ve tasarının görüşülmeyi beklediğini aktardı.

Berova, “Afet ve acil durum yönetiminin ayrı bir merkezinin kurulması, mutlak gerekliliklerden biridir” ifadelerini kullandı ve konuyla ilgili hazırlıkların belli bir aşamaya geldiğini belirtti.

Doğal afet anlarında hükümetin varlığının ilgili bölgelerde hissedilebilmesi adına, gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli toplantılar yaptıklarını söyleyen Berova, yakın bir gelecekte ilgili yasa tasarısının bir zemine oturtulacağını kaydetti.

Toplu İş Sözleşmeleri konusuna da değinen Berova, yasada Toplu İş Sözleşmesi imzalanmadan önce Maliye Bakanlığı görüşünün alınmasının zorunlu kılınacağına dair bir düzenleme yapıldığını anlattı. “Kamu maliyesinin finanse ettiği kurum ve kuruluşlar, Toplu İş Sözleşmesi imzalarken kendi sürdürülebilirliklerini de sağlamak zorundadır” diye ekledi.

BU HABER SENİN İÇİN  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Uluslararası Kıbrıs Türk Vakıfları Sempozyumu Başladı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ