Mete Feridun yazdı: 7/24 EÖS ekonomimiz açısından çok önemli bir gelişme

Mete Feridun yazdı: 7/24 EÖS ekonomimiz açısından çok önemli bir gelişme
reklam alani


Feridun, 7/24 EÖS sisteminin ekonomimiz açısından çok önemli bir gelişme olduğu yorumunda bulunarak system kapsamında özellikle KKTC Merkez Bankası’nın olası müşteri mağduriyetlerine karşı önceden tedbir almasını çok olumlu bulduğunu söyledi.

Feridun, bütün bankaların henüz sisteme entegrasyonunu tamamlamamış olmasının bankalar arası rekabet koşullarını etkileyebileceğini ama bunun tüketiciler açısından olumlu bir durum olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Feridun, bütün bankaların 7/24 EÖS’e entegre olmasının sistemin bir bütün olarak kullanımını daha yaygın hale getireceğini savundu.

Feridun, işlem limitleri konusundaki açıklamalar kafa karışıklığı yaratabileceği ve sözkonusu limitlerin pratikteki faydasının çok net olmadığını savundu.

Feridun, son olarak yeni sistemle birlikte üçüncü parti firma risklerinin finansal istikrar açısından daha da önem kazandığını ve bu risklerin proaktif bir şekilde tespit edilmesinin önemine işaret etti.

7/24 EÖS ekonomimiz açısından çok önemli bir gelişme ancak kimsenin bu kolaylıktan mahrum kalmaması açısından finansal okuryazarlık daha büyük önem kazanacak

KKTC Merkez Bankası ve Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği tarafından yapılan resmi açıklamalarda kısaca 7/24 EÖS olarak adlandırılan 7/24 Bankalararası Para Transfer Sistemi’nin önemi gayet anlaşılır bir şekilde izah edildiğinden avantajlarını tekrar sıralamak gereksiz olur.

Yapılan açıklamalar oldukça kapsamlı ve bilgilendirici.

Bana göre de 7/24 EÖS gerçekten çağın gereklerine uygun ve birçok açıdan faydası olacak olan bir uygulama.

Emeği geçenleri tebrik etmek gerekir.

Bu tip sistemleri hayata geçirmek sanıldığı kadar kolay değil ve oldukça büyük bir çaba ve mesai harcamayı gerektirir.

Bu zahmete değeceğinden eminim.

Bu sistem kullanıcılar açısından birçok avantajı beraberinde getiriyor. Özellikle 7/24 EÖS işlem ücretlerine üst sınır getirilmesi ve bu sistem üzerinden hesaba gelen transferlerde bankalarca herhangi bir ücret alınmayacak olması önemli. 7/24 EÖS gerek internet bankacılığı gerek mobil uygulamaların kullanımını artıracak ve aynı zamanda da kayıt dışılığın önlenmesi açısından da faydalı olacaktır.

BU HABER SENİN İÇİN  Bağımsızlık Yolu: “Bayramda ekonomiye ne katkı sağlanacak”

Bu bakımdan 7/24 EÖS ekonomimiz açısından çok önemli bir gelişme.

Ancak herkesin bu hizmetten yararlanabilmesi ve kimsenin bu kolaylıktan mahrum kalmaması için finansal okuryazarlık daha büyük önem kazanacaktır.

Sistemin kimseyi dışlamaması ve kullanımın arzulandığı düzeyde yaygınlaşabilmesi açısından özellikle internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi konularda bankaların da müşterilerine gerekli bilgilendirmeyi özverili bir şekilde yapması gerekiyor.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ