Mısır unlu yaprak sarması Malzemeleri
Mısır unlu yaprak sarması Yapılışı
Derin bir tencerede sıvıyağ kızdırılır.
Yemeklik doğranmış soğanlar pembe olana kadar kavrulur.
Patates rendelenip tavaya alınır, birazcık kavrulur.
Salça, nane ve tuz dökülür.
Mısır unu elenerek ilave edilir.
Görünüş un helvası kıvamında olmalıdır.
Birazcık kaynamış su ilave edilir.
Altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
Ilıyan karışım yapraklara bohça biçiminde sarılmış olur.
Orta boy bir tencereye üst üste sıralanır.
Pişirme İçin:
Tereyağ ve sıvıyağ derin bir tencerede eritilir.
Salça ve tuz ilave edilir.
Su da ilave edilerek kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
Kaynamış sos sarmaların üstüne yavaşça dökerek, orta ateşte kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte otuz dakika 40 dakika pişirin.
Ocak kapatılır.
Minimum 40 dakika kadar dinlendirilir.
Yoğurtla ya da turşuyla servis edilir.
Not: Asma yaprağı, pazı ve karalahana yaprağı ile yapılır.
Fakat en güzel tadı asma yaprağı ile meydana getirilen dolma verir.
Geleceği sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, 36 Milyon…
Lefkoşa Türk Belediyesi her eğitim-öğretim yılı başında olduğu gibi bu yılda belediye sınırları içerisindeki devlet…
***İLAN YALNIZCA GİRNE VE ÇEVRESİNDE İKAMET EDEN ADAYLAR İÇİNDİR******FOR ONLY NATIVE SPEAKERS OF TURKISH***PİYASANIN EN…
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Güney Kıbrıs'tan Technohoros ETHAL Dünya Barış Günü vesilesiyle ortak bir organizasyona…
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2014 yılından beri yürüttüğü sürdürülebilir kalkınma çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği’ne sunduğu Kanlıdere…
Sel felaketleri ve dere taşkınlarına karşı Kanlıdere ve onu besleyen diğer kolların ıslah edilmesi yanında yürüyüş ve…
This website uses cookies.