Otomotiv Zirvesi’nde Tüketici Finansmanı ve Elektrikli Araçlar Üzerine Değerlendirmeler

Otomotiv Zirvesi’nde tüketici finansmanı ve elektrikli araçlar üzerine yapılan derinlemesine değerlendirmelerle, sektördeki yenilikçi çözümler ve geleceğe yönelik stratejiler hakkında bilgi edinin. Sürdürülebilir mobilite için önemli ipuçları burada!

Otomotiv Zirvesi’nde Tüketici Finansmanı ve Elektrikli Araçlar Üzerine Değerlendirmeler

Otomotiv Zirvesi’nde Tüketici Finansmanı Üzerine Önemli Değerlendirmeler

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu, Garanti BBVA Tüketici Finansmanı Direktörü Koray Öztopçu oldu.

Zirve sırasında otomotiv sektöründeki tüketici beklentilerinin değişiminden bahseden Öztopçu, “Genç nesil, sürdürülebilir ürünlere yönelim gösteriyor. 2025 yılı, elektrikli araçların pazar payının daha da arttığı bir yıl olacak.

Globalde yılda yaklaşık 90 milyon araç satışı gerçekleşiyor. 2025’te elektrikli araçların küresel pazar payının yüzde 22,5’lere, 2030’lu yıllarda ise yüzde 44,65 seviyelerine ulaşması bekleniyor” dedi.

Öztopçu, 2024 yılı itibarıyla faiz oranlarının bir miktar yukarıda olmasına rağmen, tüketicilerin katkı paylı kredilerle araç sahibi olmayı tercih ettiğini vurguladı. “Otomotiv üreticileri ve distribütörler, tüketicilere daha uygun finansman imkanları sunabilmek için finans kurumlarıyla işbirliği yaparak katkı paylı kredileri artıracaklar.

Tüketicilerin beklentileri değiştikçe, artık finansman talepleri de ön plana çıkıyor.

Bu durum, üreticiler ve distribütörler için kritik bir nokta.” şeklinde konuştu.

Eylül ayında, uçtan uca dijital taşıt kredisini piyasaya sürdüklerini belirten Öztopçu, “Tüketicilerden olumlu tepkiler aldık.” dedi.

Ayrıca, otomotiv sektöründe global dinamiklere de dikkat çeken Öztopçu, “Amerika ve Avrupa’daki büyük otomotiv şirketleri için Çin, önemli bir tehdit oluşturuyor.

Türkiye, bu bağlamda oldukça stratejik bir konumda.

Lojistik anlamda, Çin’in kıta Avrupa’sına ulaşım sağlaması ve buraya ihracat yapabilmesi açısından Türkiye’nin otomotiv sektörü, işgücü kalitesi ile öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemlerde yatırımların artarak Türkiye’nin otomotiv alanında bir merkez (hub) haline geleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Mobilite kavramı üzerine de değerlendirmelerde bulunan Öztopçu, “Z kuşağının bakış açısı, sahiplenmenin ötesine geçerek uzun veya kısa dönemli kiralamaya yöneliyor.

Bu kuşak, örneğin Anadolu yakasında bir alışveriş merkezinden araç kiralayıp, Avrupa yakasında başka bir alışveriş merkezinde aracı bırakmayı tercih ediyor. Özellikle büyük şehirlerde bu modellerin daha fazla gelişeceğini öngörüyoruz.

BU HABER SENİN İÇİN  Çin'in İhracat Performansı ve Ülkelere Yönelik Artışlar

Bu tür yenilikçi finansman modellerinin de geliştirilmesi oldukça önemli.

Mobilite alanında hem belediyelerin, hem hükümetlerin, hem de finans kurumlarının üreticilerle birlikte yeni çözümler sunması gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ