Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’ten Uyuşturucu ile Mücadele ve Sağlık Projeleri Hakkında Açıklamalar

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, uyuşturucu ile mücadele ve sağlık projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ülkemizin sağlık politikaları ve uyuşturucu bağımlılığına karşı alınacak önlemler üzerine detaylı bilgiler edinin.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’ten Uyuşturucu ile Mücadele ve Sağlık Projeleri Hakkında Açıklamalar
reklam alani

Sağlık Bakanı Dr.

Hakan Dinçyürek’ten Uyuşturucu ile Mücadeleye Özel Açıklamalar

KIBRIS gazetesinin gündeme getirdiği uyuşturucu ile mücadele konusunda Sağlık Bakanı Dr.

Hakan Dinçyürek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dinçyürek, Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda net bir irade sergilediğini belirterek, “Madde bağımlılığı ile mücadele sadece polisiye tedbirlerle olmaz.

Eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma bu konuda atılacak en kritik adımlardır.

Devletin bu konuyu cezalandırıcı değil, kucaklayıcı bir yaklaşım ile ele alması ve bir devlet politikası haline getirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Modern Tedavi Merkezi Kurulacak

Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kullanılmayan bir servisi Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’ne (AMATEM) dönüştürdüklerini açıklayan Dr.

Dinçyürek, “2025 yılı içerisinde AMATEM binasını canlandırarak modern bir tedavi merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

İcraat Dönemi Başladı

8-9 yıldır yanmış ve devre dışı kalan devlet laboratuvarının ihaleye çıktığını belirten Dinçyürek, “Yarım kalan işlerin tamamlanması için yoğun bir icraat dönemi yaşıyoruz.” dedi. Ünal Üstel hükümetinin Türkiye ile olan iş birliğinin ülkeye büyük katkılar sağladığını vurgulayan Bakan, hükümetin geleceği planlayarak hareket ettiğinin altını çizdi.

İstikrarla Devam Ediyoruz

  • “Pamuklu’ya yeni bir hastane yapıyoruz.”
  • “Maraş’taki polikliniği daha büyük bir merkeze dönüştüreceğiz.”
  • “Değirmenlik’te yeni bir sağlık merkezi planladık.”
  • “Lapta’daki sağlık merkezinin ihalesini tamamladık.”
  • “Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne yeni doğan yoğun bakım, anjiyo ve kalp damar cerrahisi bölümleri ekleyeceğiz.”

Sağlık Bakanı Dinçyürek, Başbakan Ünal Üstel ile istikrarlı bir şekilde yola devam edeceklerini ifade etti.

Sağlıkta Şiddet ve Hekim-Hasta İlişkileri Üzerine Değerlendirmeler

KIBRIS TV ekranlarında Elif Şen Çatal’ın konuğu olan Sağlık Bakanı, sağlıkta şiddet, hekim-hasta ilişkileri ve uyuşturucu ile mücadele konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dinçyürek, hükümetin KKTC’nin geleceğini planladığını ve bir dizi projenin hayata geçirilmesi hedefini taşıdığını belirtti.

Hükümetin son iki yılda çıkardığı yasaların ülkenin ihtiyaçlarını karşıladığını ve çok ciddi yatırımlar yapıldığını dile getirdi.

“Son 1 yıl içinde çıkardığımız yasalar, son 10-15 yıl içerisinde hiçbir hükümetin başaramadığı ülkenin ihtiyaç duyduğu yasalar oldu. 8-9 yıldır yanmış olan devlet laboratuarını aktif hale getireceğiz.

Başbakan Ünal Üstel’in koyduğu vizyonla 2027 yılına kadar istikrarı sağlamayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

Bakan Dinçyürek, Ünal Üstel liderliğindeki hükümetin geleceği planlayarak hareket ettiğini ve birçok projeyi hayata geçirme hedefi taşıdığını vurguladı. “Bizim için bitmiş proje, ihaleye çıkmış projedir.

Durmak yok, yola devam. İstikrarın anahtarı Sayın Ünal Üstel.

Hükümetimizin devamından yanayız ve hizmet için Ünal Üstel’in yanındayız.” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadelede Eğitim ve Bilinçlendirme Önemli

Uyuşturucu bağımlılığı konusuna değinen Dinçyürek, “Uyuşturucu veya madde bağımlılığı ile mücadele sadece polisiye tedbirlerle olmaz.

Eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma en önemli adımlardır.

Devletin cezalandırıcı değil, kucaklayıcı yüzüyle bu konuyu ele alarak bir devlet politikası haline getirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Başbakan’ın bu konuda net bir irade sergilediğini belirtti ve gençleri bilinçlendirme çalışmalarının önemine dikkat çekti.

AMATEM Binası Canlandırılacak

Bakan Dinçyürek, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kullanılmayan bir servisi Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’ne (AMATEM) dönüştürdüklerini ve burada bağımlıların tedavisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. “2025 yılı içerisinde AMATEM binasını canlandırarak modern bir tedavi merkezi oluşturacağız.” dedi.

Yeni Sağlık Merkezleri ve Hemşire İstihdamı

Pamuklu, Maraş, Değirmenlik ve Lapta’da yeni sağlık merkezleri kurma projelerinden bahseden Dinçyürek, “100 yeni hemşire istihdam etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık alanında atılımların devam edeceğini belirtti.

Ünal Üstel’in Vizyonu: 2027 Yılına Kadar İstikrar

Bakan Dinçyürek, Başbakan Ünal Üstel’in istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını vurgulayarak, “Başbakanımızın koyduğu vizyon 2027 yılına kadar istikrar şeklinde.

Biz önümüzdeki engelleri tek tek aşarak, projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

Devlet Laboratuvarı Aktif Hale Gelecek

Sağlık Bakanı Dinçyürek, son iki yılda Ünal Üstel hükümeti ile çıkarılan yasaların önemine dikkat çekerek, “8-9 yıldır yanmış, devre dışı olan devlet laboratuarı ihaleye çıktı ve aktif hale getirilecek.

Bütün yarım kalan işleri tek tek yapmak için hükümet elinden geleni yapıyor.” diye ekledi.

Türkiye ile Güçlü Diyalog

Dr.

Dinçyürek, Ünal Üstel hükümetinin anavatan Türkiye ile olan iş birliğinin ülkeye büyük katkılar sağladığını belirterek, “Bu diyalog ülkemize çok şey kazandırıyor.

Anavatan Türkiye’nin desteği olmadan birçok şeyi başarmamız mümkün değildir.

Bu ülke ekonomisinin daha ileriye gidebilmesi için yaptığımız bütün projeler, anavatandan gelen destekle şekilleniyor.” dedi.

Durmak Yok, Yola Devam!

Geleceğe yönelik planlarını paylaşan Dinçyürek, “Bizim için bitmiş proje, ihaleye çıktığımız projedir. İhaleye çıkıldıktan sonra artık o iş müteahhitlerin işidir.

Durmak yok, yola devam.

Biz hükümet olarak geleceği planlayarak hareket etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BU HABER SENİN İÇİN  Kuzey Kıbrıs'ta Türkiye Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na Veda Ziyareti
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ