Şehit Adem Yavuz Anma Töreni ve Hatırası

Şehit Adem Yavuz Anma Töreni, kahramanlığını ve fedakarlığını anmak için düzenlenmiştir. Bu özel etkinlikte, Şehitimizin hatırası yaşatılacak, vatanseverlik duyguları pekiştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Şehit Adem Yavuz Anma Töreni ve Hatırası
reklam alani

Anma Töreni ve Şehit Adem Yavuz’un Hatırası

Anma törenine; şehit yakınları, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Subaylar ve Astsubaylar Derneği, Erenköy Mücahitleri Derneği, Polis Emeklileri Derneği yetkilileri ve üyeleri katıldı.

Bu anlamlı tören, 14 Ağustos 1974 tarihinde Adem Yavuz’un, meslektaşı Ergin Konuksever ile birlikte, yoğun bir yaylım ateşinde kalarak araç içinde vuruldukları Küçük Kaymaklı’da, günümüzde Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki ara bölgede gerçekleştirildi.

Törene katılanlar, gruplar halinde BM görevlileri eşliğinde ara bölgeye geçerek, saldırıya uğrayan araçlardan birinin bulunduğu noktaya götürüldü.

Burada, araca çelenklerin bırakılmasının ardından tüm katılımcılar saygı duruşunda bulundu.

İkinci Saldırı ve Şehit Olması

Öte yandan, ilk saldırıda hafif yaralanan Yavuz, Rumlar tarafından ikinci kez uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olmuştur. İlk saldırıda yaralanan Adem Yavuz, hastaneye kaldırıldığında, Rum unsurları tarafından hastanenin bahçesinde ikinci bir saldırıya maruz kalan Yavuz, bu saldırı sonucu ağır yaralanmıştı.

Türk tarafının girişimleriyle Türk kesimine iade edilen ve Adana Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Adem Yavuz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamış ve 26 Ağustos 1974 tarihinde bu hastanede şehit düşmüştür.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs'ta aylık maaş ne kadar?
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ