Sigortacılıkta Yenilikçi Teknolojik İş Birliği

Sigortacılıkta yenilikçi teknolojik iş birliği ile sektördeki dönüşümü keşfedin. Yeni çözümler, verimlilik artışı ve müşteri memnuniyetini artıran iş birlikleri hakkında bilgi edinin.

Sigortacılıkta Yenilikçi Teknolojik İş Birliği
reklam alani

Sigortacılıkta Teknolojik İş Birliği

Sigortacılık sektöründe yenilikçi teknolojilere ayak uydurmak ve bu alanı daha ileriye taşımak amacıyla Near East Technology ile Ada Yazılım arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Bu iş birliği çerçevesinde, sigortacılık sektörüne katkı sağlamak ve yazılım çözümleri sunmak adına 16 Temmuz 2024 tarihinde Lefkoşa Grand Pasha Hotel’de KKTC Sigortalar Birliği’ne bağlı sigorta şirketleri için kapsamlı bir etkinlik düzenlenmiştir.

Ada Yazılım, 1995 yılında Türkiye’de resmi olarak kurularak sigorta şirketlerine yönelik ana yazılım geliştirme faaliyetlerine başlamıştır. Şirket, sigortacılık sektöründe kurumlar, şirketler, brokerler ve acentelere yazılım hizmeti sunmakta olup, 2006 yılından itibaren web tabanlı bir yapıya geçerek daha pratik ve kullanıcı dostu çözümler sunmaya devam etmektedir.

Bugün, Ada Yazılım, bir tanesi Kıbrıs’ta olmak üzere toplamda 10 sigorta şirketine core yazılım hizmeti vermektedir.

Ayrıca, yaklaşık 600 acente ve 50 broker, Ada Yazılım sistemlerini aktif olarak kullanmaktadır.

Ada Yazılım, sigorta şirketlerine ve sigorta aracı kurumlarına sağladığı yazılım hizmetlerini geliştirirken, son teknolojilere uyum sağlamakta ve tüm yazılımlarını web tabanlı olarak tasarlamaktadır. Şirketin Destek ve Operasyon Müdürü Lara Gücük, 29 yıllık deneyimleri boyunca geliştirdikleri çekirdek sistemin temel özelliklerini Kıbrıs’taki sigorta şirketlerine etkileyici görsellerle sunmuştur.

Ada Yazılım’ın temel sisteminin özellikleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Web servis tabanlı mimari
  • Esnek yazılım çözümleri
  • Kıbrıs mevzuatlarına tam entegrasyon
  • Sınır kapısı poliçelerinin kesilebilmesi
  • Müşteri cari hesap takibi
  • Hasar onay takip ekranları kullanım kolaylığı

Etkinlikte, Ada Yazılım sadece yazılımlarından bahsetmekle kalmamış, aynı zamanda iç politikalarına da değinmiştir. Şu anki çalışanlarının toplam sektördeki deneyimi 265 yılı bulduğundan, Ada Yazılım, hem sigortacılık hem de yazılım alanındaki tecrübesini bir kez daha vurgulamıştır. 29 yıldır yalnızca sigorta yazılımı geliştiren Ada Yazılım, hiyerarşik olmayan bir organizasyon yapısına sahiptir. Şirket, her zaman yardımlaşma ve çözüme ulaşma kültürünü benimsemekte ve bu yaklaşımı müşterilerine de yansıtmaktadır. Çevik yazılım geliştirme yöntemleri sayesinde, müşterilerinden gelen talepleri değerlendirerek en uygun şekilde entegre edebilmektedir.

BU HABER SENİN İÇİN  Hristodulidis: Kıbrıs Sorunu için Yeniden Müzakere Çağrısı

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Ada Yazılım Genel Müdürü Ali Uluğ, geçiş süreçlerini, sistemin esnekliğini ve sınır kapısı poliçeleri hakkında detaylı bilgiler vermiştir.

Ayrıca, etkinlikte yapay zeka konusundaki ufuk açıcı sorulara da yanıt verilmiştir.

Ada Yazılım, entegrasyon süreçleri konusundaki deneyimini de katılımcılarla paylaşarak, mevcutta Kıbrıs’taki tüm mevzuatlara uygun bir şekilde çalıştığını belirtmiştir.

Kıbrıs’taki bir sigorta şirketinin, Ada Yazılım ile sorunsuz bir geçiş yaparak üretime geçebileceğini aktarmıştır.

Etkinlikte, Ada Insurance Core sigortacılık uygulamasının özellikleri ve sektördeki şirketlere sağlayacağı faydalar üzerinde durulmuş, aynı zamanda Near East Technology’nin web ve mobil uygulama geliştirme desteği hakkında bilgiler verilmiştir.

Near East Technology Genel Müdürü Renan Avni, şirketin geçmişi, hizmetleri ve sürdürülen politikalar hakkında bilgilendirme yaparken, dijital dönüşüm kapsamında tüm sektörlerde gerçekleştirilmesi gereken projelerin önemine dikkat çekmiştir.

Bu projelerin doğru yönlendirme ve teknolojik yatırımlarla hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Avni, Near East Technology’nin uzman kadrosu ve güçlü altyapısıyla bu süreçte destek sağlayabileceğinin altını çizmiştir.

Near East Technology Yazılım Geliştirme Grup Müdürü Raif Usal, her sektöre uygun yazılım çözümleri sunduklarını belirterek, proje danışmanlığı ve yazılım geliştirme alanlarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir.

Sigortacılık sektöründeki iş birliği ile sektörün daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışacaklarını belirtmiştir.

Near East Technology Donanım ve Sistem Grup Müdürü İbrahim Babaliki, uygulamaların sürekliliği ve güvenilirliği açısından altyapının önemini vurgulamıştır.

Babaliki, Near East Technology Veri Merkezi’nin en büyük ve kapsamlı veri merkezi olduğunu belirterek, altyapı ve güvenlik seviyesinin en üst düzeyde olduğunu ifade etmiştir.

Bu merkezin, her türlü müşteri profiline uygun hizmet sunduğunu ve kurumların yüksek teknolojik yatırımlar yapmadan ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getirmiştir. Özellikle sigorta şirketlerine sistem bakımı, yedeklilik ve güvenlik konularında hızlı, performanslı ve kaliteli hizmet sunabileceklerinin altını çizmiştir.

BU HABER SENİN İÇİN  KKTC Türk Birliği Dayanışma Derneği'ne Yoğun İlgi ve Türk Dünyası'ndaki Temaslar

Toplantının ilerleyen bölümlerinde, bu iş birliğinin sigortacılık sektörüne katacağı faydalar ve avantajlar üzerinde durulmuş; katılımcılar tarafından dile getirilen sektördeki sorunların ve ihtiyaçların Kuzey Kıbrıs Sigorta Bilgi Merkezi ile kurulan iş birliği sayesinde daha hızlı ve etkili bir şekilde çözülebileceği bir kez daha vurgulanmıştır.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ