Tolga Atılgan Tüm Suçlamalardan Aklandı

Tolga Atılgan, hakkında yapılan tüm suçlamalardan aklanarak adını temize çıkardı. Olayların perde arkasını ve yaşanan gelişmeleri keşfedin. Adaletin yerini bulması sürecindeki önemli detayları öğrenin.

Tolga Atılgan Tüm Suçlamalardan Aklandı
reklam alani

Cyprus Massachusetts Center of Innovation adlı eğitim kurumunda başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanan kurumun sahibi Tolga Atılgan, tüm suçlamalardan aklanarak serbest bırakıldı.

Atılgan, dönemin Yükseköğretim Dairesi Başkanlığı (YÖDAK) tarafından kaydı bulunmadığı gerekçesiyle 6 Mart 2024 tarihinde tutuklandı.

Ancak yapılan incelemeler neticesinde, Atılgan’ın ve kuruma ait diğer zanlıların suçsuzluğu ortaya çıktı.

Bu soruşturma kapsamında, kurumun hissedarı ve sekreteri B.K, kurum müdürü U.S, müdür yardımcısı M.I.B ve öğrenci getiren K.M de tutuklanmıştı.

Mahkeme sürecinde kurumun Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olduğu belirtilmişti.

Teminatla serbest bırakılan Tolga Atılgan ve diğer zanlılar hakkında yürütülen ileri soruşturmada, suçlamaların düşürülmesiyle birlikte, zanlılar hakkında herhangi bir suç unsuru tespit edilemedi.

Turgay Avcı’nın Soruşturması Hakkında Açıklamalar

Tolga Atılgan, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, aleyhinde açılan soruşturmanın düşmesine dair belge yayımladı.

Atılgan, dönemin YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın kamuoyunu yanıltmak amacıyla “mesnetsiz” bir soruşturma başlattığını ifade etti.

Atılgan, bu soruşturma neticesinde kurum aleyhine herhangi bir suç unsurunun tespit edilmediğini vurguladı.

Atılgan’dan Kamuoyuna Açıklama

Atılgan’ın o açıklaması şu şekilde:

“07.03.2024 tarihinde ‘Cyprus Massachusetts Center of Innovation’ ile ilgili dönemin YÖDAK Başkanı sıfatıyla Sayın Turgay Avcı tarafından yetkisiz bir denetim gerçekleştirilmiş ve bu konuda bir polis soruşturması başlatılmıştır.

Yapılan polis soruşturmasında adı geçen kurum aleyhine herhangi bir suç unsuru tespit edilememiştir.

Geçen süreçte konu polis ve yargı aşamasında olduğu için tüm gerçekler ortaya çıkana kadar susma hakkımızı kullandık.

Eğitim kurumumuzun YÖDAK ile hiçbir bağı olmadığı; toplam 50 öğrencisi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı (İngiltere Eğitim Bakanlığı’nda akredite olan) bir sertifika programı olduğu; öğrencilerimizin EKAS üzerinden kayıtlandığı ve EKAS programı üzerinden kayıtlı olan öğrencilerin YÖKAS sisteminde de kayıtlı görüldüğü, bilmeyen ve/veya farkında bile olmayan bir YÖDAK Başkanının tamamen mesnetsiz bir tutumla, kendi şahsi soruşturma ve/veya tutuklanma haberleri üzerine kamuoyunun dikkatini dağıtma çabası içerisinde, yapılan yetkisiz bir denetimle kurum aleyhine yanıltıcı ithamlarda bulunmuştur. Şimdi gelinen noktada, ilgililer hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açılması hakkımız değerlendirilecektir.”

BU HABER SENİN İÇİN  DAÜ Beach Club sahilinde gözlem yürüyüşü yapılıyor

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ