Türk ve Yunan savaş gemileri karşı karşıya geldi

Türk ve Yunan savaş gemileri karşı karşıya geldi
reklam alani


“Great Sea Interconnector” isimli, Güney Kıbrıs ile Yunanistan (Girit) arasında kablo ile deniz altından elektrik bağlantısı projesi kapsamında, Kaş ve Kerpe adasının güneyindeki deniz bölgesinde araştırma yapan İtalyan bayraklı geminin pazartesi akşamı Türk kıta sahanlığına girmesi üzerine Türk ve Yunan savaş gemilerinin karşı karşıya geldiği bildirildi.

Habere göre İtalyan bayraklı “Ievoli Relume” isimli araştırma gemisi, Yunan karasuları içinde faaliyet gösterdi ancak bir noktada yarım deniz mili kadar uluslararası sulara girdi.

Bunun üzerine Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait 5 gemi bölgeye giderek araştırma gemisine, Türk kıta sahanlığına girdiği uyarısında bulunarak o noktada çalışmalarına devam etmemesini istedi.

Yunanistan da araştırma gemisine refakat etmek üzere iki firkateyn (Nikiforos Fokas ve Aitittos) ile Liman polisine ait bir açık deniz karakol gemisini bölgeye gönderdi.

Araştırma gemisi için ilan edilen Navtex 24 Temmuz’a uzatıldı.  

Fileleftheros, “Kaş’ta Türk Kışkırtmalarından ‘Fırtına’” Yunan Dışişlerinde Tonların Düşürülmesi İçin Diplomatik Alarm” başlıklı haberinde, Atina’nın pazartesi akşamından beridir alarm durumunda olduğunu ve bütün kanallardan, istenmeyen bir durum yaşanmaması için çaba harcadığını yazdı.

Haberi, “Türk Savaş Gemileri Kaş Açıklarında Düzen Aldı” başlığıyla aktaran Haravgi, Yunan Hükümet Sözcüsü’nün “Atina diyalog ortamını korumak istiyor ancak iç politika, iç egemenlik, egemenlik hakları konuları masaya girmez” sözünü öne çıkardı.

BU HABER SENİN İÇİN  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'ndan Sosyal Hizmet Projeleri ve Muhaceret Affı Açıklamaları
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ