Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve KKTC arasında 2024 yılı için iktisadi ve mali işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine ve kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması İmzalandı
reklam alani

Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile birlikte 5 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imzalanan Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Resmi Gazete’de yayımlandığını ve yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu anlaşma çerçevesinde ulaştırma, altyapı, turizm, sanayi, eğitim, sağlık, enerji, tarım, modern sulama ve girişimcilik gibi birçok alanda önemli projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Ayrıca, 2023 yılından devir alınan ödeneklerle birlikte toplamda yaklaşık 16 milyar liralık bir bütçe tahsis edildiğini belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir seviyeye ulaşması için Türkiye ile KKTC arasında işbirliği ve dayanışmanın devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, Kıbrıs Türkü’nün hürriyeti ve güvenliğinin Türkiye’nin milli davası olduğunu ekledi. Üreten, büyüyen ve mali yapısı güçlü bir KKTC’nin, Türkiye için milli bir mesele olduğunun altını çizen Yılmaz, anlaşmanın iki ülke ve bölge için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

BU HABER SENİN İÇİN  Levent bu kez şampiyonluk için Türkiye Finalleri’nde
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ