Uzaydan internete bağlanma periyodu başlıyor!

Vodafone Türkiye, 5G ve dijital dönüşüm alanındaki çalışmalarını sürat kesmeden sürdürüyor. Taşınabilir Dünya Kongresi’nde gazetecilerle bir ortaya gelen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şirketin inovasyon, teknoloji geliştirme ve müşteri tecrübesine …

Uzaydan internete bağlanma periyodu başlıyor!

Vodafone Türkiye, 5G ve dijital dönüşüm alanındaki çalışmalarını sürat kesmeden sürdürüyor.

Taşınabilir Dünya Kongresi’nde gazetecilerle bir ortaya gelen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şirketin inovasyon, teknoloji geliştirme ve müşteri tecrübesine yönelik amaçlarını paylaştı.

Aksoy, Vodafone’un yalnızca bir GSM operatörü olmanın ötesine geçerek müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıran teknolojiler sunduğunu ve bu doğrultuda yenilikçi tahlillere yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Uzaydan internete bağlanma periyodu başlıyor!

Vodafone Grubu’nun, genişbant uydu teknolojileriyle ilgili yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Şirket, Ocak ayında AST SpaceMobile iş birliğiyle dünyanın birinci uzay görüntü görüşmesini gerçekleştirdi.

Bu teknoloji sayesinde, akıllı telefonlar direkt uyduya bağlanarak karasal şebeke olmadan irtibat kurabiliyor.

Türkiye’de de misal testler muvaffakiyetle gerçekleştirildi ve 2-3 yıl içinde genişbant uydu teknolojisinin tüm Türkiye’yi kapsaması hedefleniyor.

Aksoy, bu hizmetin mevcut operatörler üzerinden sunulacağını belirterek, operatörlerle birlikte düzenleyici çerçevenin belirlenmesi gerektiğini tabir etti.

Vodafone Kümesi, alçak yörünge uydu ve kara tabanlı entegre taşınabilir genişbant hizmetleri geliştirmek gayesiyle Avrupa’da yeni bir araştırma merkezi kuruyor.

Malaga Üniversitesi ve AST SpaceMobile iş birliğiyle açılacak olan bu merkez, Vodafone’un Avrupa’daki inovasyon çalışmalarına katkı sağlayacak.

Aksoy, 5G üzere yeni jenerasyon teknolojilere geçiş sürecinde bu çeşit yatırımların kritik bir rol oynadığını belirtti.

Vodafone Türkiye, Ar-Ge yatırımlarına büyük kıymet veriyor. Şirket, bu finansal yıl içinde Ar-Ge yatırımlarının 350 milyon TL’yi aşmasını planlıyor.

Vodafone’un Ar-Ge grubu OKSİJEN’de 280 kişi çalışıyor ve bugüne kadar 161 Ar-Ge projesi yürütüldü.

OKSİJEN, 352 patent başvurusu, 97 tescilli patent ve 71 yerli malı evrakıyla teknoloji ihracatında değerli bir yer tutuyor.

Vodafone’un Türkiye’de geliştirdiği sadakat platformu “Vodafone Happy”, memleketler arası pazarlara açıldı ve 25 milyondan fazla dijital kullanıcıya ulaştı. Şirket ayrıyeten, müşteri etkileşimleri merkezi ve CRM tahlillerini yurtdışına ihraç etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

BU HABER SENİN İÇİN  U14 Erkek Basketbol Karmamız, Türkiye Bölge Şampiyonası’nda

Vodafone Türkiye, 5G’ye geçiş sürecinde frekans tahsislerinin makul fiyatlarla ve adil rekabet şartlarıyla yapılmasının değerine dikkat çekiyor.

Aksoy, operatörlerin yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle spektrum fiyatlarının istikrarlı belirlenmesi gerektiğini belirterek, yatırım-yükümlülük istikrarının korunmasının kritik olduğunu tabir etti.

Ayrıyeten, 5G’ye geçişin sabit genişbant yatırımlarıyla uyumlu olması gerektiğini ve yerlilik yükümlülüklerinin üreticileri teşvik edecek biçimde planlanmasının yerli yatırımları artıracağını vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ