Zerde Pilavı Tarifi Tarifi – Yiyecek Tarifleri
Zerde Pilavı Tarifi Malzemeleri
- 4 su bardağı su,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 1 tutam safran,
- 1 çay bardağı Antep fıstığı,
- 1 çay bardağı baldo pirinç,
- 1,5 yiyecek kaşığı nişasta,
- Kuş üzümü,
Zerde Pilavı Tarifi Yapılışı
Zerde pilavını hemen hemen evde denemeyenler için, yapılışı oldukça kolay olan Zerde pilavının tarifini bir de bu şekilde deneyin.
Meşhur yemeklerimizden kabul edilen zerde pilavının tarifi şu şekilde;
Ilk olarak 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
Sonrasında ise 1,5 su bardağı şekeri ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz.
Tenceredeki su kaynamaya devam ederken içine bir tutam safran ekliyoruz.
Sonrasında da bir kenarda evvelinde yıkayıp hazır beklettiğimiz pirinci ekliyoruz. 1 çay bardağı Antep fıstığımızı iri parçalar şeklinde doğruyoruz ve doğradığımız bu fıstıkları pişmeye yakın pilavımızın içine ekliyoruz. 1,5 yiyecek kaşığı nişastayı birazcık suyla erittikten sonrasında zerdenin içine ekliyoruz.
Nişastanın etkisiyle birazcık daha koyulaşınca da ocaktan alıyoruz.
Zerdeyi servis yapacağımız kaselere aldıktan sonrasında da her bir kasenin içine kuş üzümü ekleyip soğuk servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun!