Başkan Töre ve Büyükelçi Feyzioğlu’nun Veda Görüşmesi

Başkan Töre, Büyükelçi Feyzioğlu ile gerçekleştirdiği veda görüşmesinde, işbirlikleri ve dostluk mesajlarıyla dolu anılar paylaştı. Bu önemli buluşma, iki taraf arasındaki güçlü bağların simgesi oldu.

Başkan Töre ve Büyükelçi Feyzioğlu’nun Veda Görüşmesi
reklam alani

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede, Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile yaklaşık iki yıl boyunca birlikte çalıştıklarını ve bu süre zarfında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi.

Töre, “Kıbrıs, ortak milli bir dava” diyerek, Büyükelçi Feyzioğlu’nun halkçı kişiliğini ve vatanseverliğini takdirle karşıladığını ifade etti. “Tabii ki bu bir görev değişikliğidir.

Biz görev insanıyız.

Bulunduğumuz her noktada Türk milletine hizmet etmeyi daima ön planda tutarız.

Bu bizim şiarımızdır.” şeklinde konuşan Töre, Kıbrıs’ın ortak bir milli dava olduğunun altını çizerek, ayrılığın ve gayrılığın söz konusu olmadığını belirtti.

Ayrıca, Feyzioğlu’nun yeni görev yerinin de büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Töre, Büyükelçi Feyzioğlu’na KKTC’deki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni görevinde de başarılı olacağına olan inancını dile getirdi.

Büyükelçi Feyzioğlu’nun Teşekkürleri

Büyükelçi Feyzioğlu, konuşmasına hem Başkan Töre’ye hem de Cumhuriyet Meclisi’nin tüm üyelerine ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederek başladı.

Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki yıl önce atandığını ve şimdi yeni bir göreve tayin edildiğini ifade etti. “Bu bir bayrak yarışı ama devlet politikalarımız süreklidir.

Sizinle son derece yakın çalışma imkanı buldum.” diyerek, Meclis Başkanı Töre’nin milli siyasetteki güçlü duruşunu vurguladı.

Feyzioğlu, Cumhuriyet Meclisi’nin son yıllarda önemli kararlar aldığını belirterek, “Sizin birleştirici, kucaklayıcı yönetiminizde Cumhuriyet Meclisi gerçekten büyük işler başardı.

Uzun süredir çıkmayan kanunların ve gerçekleştirilmeyen reformların hayata geçirildiği bir dönem yaşandı.” dedi.

“Gelenlere hoş geldin demek adettendir.

Bu iltifatlara ben de ‘mazhar’ oldum.

Ancak giderken, eğer ‘gönüllere girmişseniz ve yüreklerde yer edinmişseniz, işte o başarıdır’ diye düşünüyorum.

BU HABER SENİN İÇİN  Haspolat’ta Şehitler Anıldı

Bunu başararak aranızdan bedenen ayrıldığımı umuyorum.” ifadelerini kullanan Feyzioğlu, Kıbrıs’ın insanıyla kucaklaşıp, sofrasını paylaşmanın ve dertleşmenin kendisi için ne denli değerli olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs’a Sevgiyle Geldim

Kıbrıs’a büyük bir sevgiyle geldiğini belirten Feyzioğlu, “Bu sevgi atadan ve dededen gelir.

Kültürel kodlarıma işlenmiş olan milliyetçilik, vatan sevgisi ve milli manevi değerlere koşulsuz bağlılığım bu duyguların temelini oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türkü’nün ve burada yaşayan tüm insanların gönlünde yer etmenin mutluluğu ve gururuyla ülkeden ayrıldığını fakat gönülden ayrılmanın mümkün olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Feyzioğlu, “Hiçbir siyasi parti ve siyaset ayrımı yapmaksızın ifade ediyorum.

Son nefesime kadar, sizler ve bu cennet ülkenin güzel insanları benimle birlikte olacaktır.” dedi. “Kıbrıs Türkü’nün geleceği aydınlıktır.” diyerek, Kıbrıs’ın kendileri için sadece bir mesele değil, aynı zamanda bir milli dava olduğunu vurguladı.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ