Ertuğruloğlu’ndan İngiltere ve ABD’ye Eleştiriler, Kıbrıs Sorunu Üzerine Değerlendirmeler

Ertuğruloğlu, İngiltere ve ABD’ye yönelik eleştirilerini Kıbrıs sorunu bağlamında değerlendiriyor. Bölgesel politikaların etkileri, uluslararası ilişkiler ve Kıbrıs’ın geleceği üzerine çarpıcı analizler bu içerikte.

Ertuğruloğlu’ndan İngiltere ve ABD’ye Eleştiriler, Kıbrıs Sorunu Üzerine Değerlendirmeler

Ertuğruloğlu’ndan İngiltere’ye Eleştiriler

NTV yayınında Kıbrıs Türk halkına yönelik en büyük haksızlığı gerçekleştiren ülkenin İngiltere olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bu ülkenin adadaki garantör ülkelerden biri olmasına rağmen, hiçbir zaman bu yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti.

Ertuğruloğlu, ortaklığı bozarak Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanınmasına zemin hazırlayanın da İngiltere olduğunu ifade etti.

Başbakan’ın Ziyareti ve KKTC’ye Geçmemesi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer‘in 53 yıl aradan sonra Rum kesimine yaptığı ziyareti değerlendiren Ertuğruloğlu, Starmer’in KKTC’ye geçmemesinin İngiltere’nin garantör ülke konumuna büyük bir gölge düşürdüğünü kaydetti.

ABD’nin Güney Kıbrıs ile İlişkileri

Ayrıca, ABD’nin Güney Kıbrıs’a askeri konuşlanmasını, silah ambargosunu kaldırmasını ve Rum Milli Muhafız Ordusu askerlerine eğitim vermesini eleştiren Ertuğruloğlu, “İnşallah Güney Kıbrıs, bu Amerikan desteğinden şımarmayıp başı dönmez ve bir çılgınlığa yeltenmez, bunu yapabilirler” diye konuştu.

Türkiye’nin Rolü

Ertuğruloğlu, Ada’daki barış ortamının sürmesinde en büyük etkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanılması gerektiğinin altını çizdi.

Stratejik İletişim ve Medya Değişimi

Rixos Tersane’de düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Forumu 24 (Stratcom Summit’24) kapsamında gerçekleştirilen bir podcast yayınına katılan Ertuğruloğlu, stratejik iletişimin ve medyadaki değişimin önemine dikkat çekti.

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de TAK ve BRT personelinin Türkiye’deki deneyimlerden faydalanmasını istedi.

Kıbrıs Sorunu ve Dezenformasyon

Kıbrıs sorununun Rumların iddia ettiği gibi 1974’te başlamadığını, Birleşmiş Milletler askerlerinin adaya 1964’te geldiğini hatırlatan Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türklerinin 1960’lı yıllardan bu yana Rumlar ve uluslararası toplum tarafından yürütülen dezenformasyonla mücadele etmeye çalıştığını ifade etti. “Kıbrıs Türkleri, bir suç işlememesine rağmen bu dezenformasyon nedeniyle hep insanlık dışı ambargolara maruz kaldı” diyen Ertuğruloğlu, “Biz Kıbrıs’ın bir Rum Devleti olmasına engel olmaya çalıştık ve eğer bu bir hata ise, bundan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

BU HABER SENİN İÇİN  Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı Ziyaret Etti

Erenköy Belgeseli İçin Destek Talebi

Bu yıl 15’incisi düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri kapsamında İstanbul Fişekhane’yi ziyaret eden Ertuğruloğlu, TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş ve diğer yetkililerle de bir araya geldi.

TRT’ye Kıbrıs konusunda hazırladıkları belgeseller için teşekkür eden Ertuğruloğlu, başta Erenköy Direnişi olmak üzere, TRT belgesel çalışmalarının devam etmesini diledi.

İstanbul Temasları

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’na İstanbul’daki temasları sırasında, Uluslararası Stratejik İletişim Forumu 24’e (Stratcom Summit’24) davetli olarak katılan TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, BRT Müdürü Meryem Özkurt, BRT Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Tokel ve Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir Şahin de eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ