Hatay Usulü Patlıcan Yemeği Tarifi
Hatay Usulü Patlıcan Yemeği Malzemeleri
- 1 kilogram patlıcan
- 1 paket beyaz tavuk eti
- 100 g kuyruk yağı
- 1 tane soğan
- 2 tane yeşil biber
- 4 tane domates
- Ayçiçek yağı
- Tuz
Hatay Usulü Patlıcan Yemeği Yapılışı
Patlıcanları, soğanları ve domatesleri kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
Yeşil biberleri halka halka doğruyoruz.
Tavuk etlerini istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz fakat kuyruk yağını tat vermesi amacıyla koyduğumuz için küçük küçük doğramanızı tavsiye ediyorum.
Malzemeleri tencereye aynı anda koyuyoruz.
Sırasıyla en altta patlıcan,tavuklar ve kuyruk yağı, onların üzerine de soğan, domates ve biberleri koyuyoruz.
Göz sonucu tuzumuzu ve yağı da ilave ederek pişirmeye başlıyoruz.
Yiyecek kaynadıktan sonrasında altını kısıp pişmesini bekliyoruz.
Yemeğin ezilmemesi için malzemeleri pişmeye yakın karıştırmanızı tavsiye ederim.
Afiyetle yiyin..
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ