Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Yeni Binası İncelemesi

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni binası, modern mimarisi ve sanatsal işlevselliği ile dikkat çekiyor. Bu incelemede, tiyatronun tasarımından, sunduğu olanaklara kadar her yönünü keşfedin.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Yeni Binası İncelemesi
reklam alani

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Yeni Binası İncelendi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın ikinci etap inşaat çalışmalarını yerinde incelemek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. İnşaatı üstlenen firma yetkililerinden, projede gelinen son aşama hakkında detaylı bilgiler aldı.

Bu önemli ziyaret sırasında, Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın, Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Ayşen Albayrak, Planlama İnşaat Dairesi uzman personeli ve Devlet Tiyatroları personeli de Ataoğlu’na eşlik etti.

Projeye Verilen Önem

Ataoğlu, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, “27 Şubat 1999’da yaşanan yangın sonrası, Devlet Tiyatroları için yıllar içinde farklı projeler hazırlanmış olmasına rağmen, bu projelerin bir türlü hayata geçirilemediğini” belirtti. “Bu bina ile ilgili olarak sanatçılar ve sanatseverler uzun bir süredir haklı bir beklenti içerisindeydi.

Bizler bu bilinçle bu projenin bir an önce tamamlanmasını önceliklerimiz arasına koyduk ve uzun yıllar süren bekleyişin sona ermesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Sanatın Önemi ve Gelecek Nesillere Aktarılması

Ataoğlu, kültürün ve sanatın gelecek nesillere aktarılması, tüm kesimlerle buluşturulması adına üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayarak, sanatın ve sanatçının toplumla buluşmasının önemine dikkat çekti.

Tiyatronun, insan ve toplum hayatına sağladığı katkılara değinen Ataoğlu, “Kıbrıs insanı ve sanatçısına yakışır, çağdaş bir tiyatro binasına kavuşmayı arzuluyoruz.

En kısa sürede inşaatın tamamlanmasını ve perdelerin açılmasını sağlayarak sanatseverleri sanatla buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Süreç ve İlerlemeler

Ataoğlu, eksiklerin belirlenmesi ile birlikte üçüncü etap için de ihaleye çıkarak binanın son şeklini vereceklerini belirtti. “25 yıl gibi uzun bir süre sonra, özlemin sona ereceğini ve binanın yeniden sanat için kazandırılacağını” ifade etti. İhaleyi kazanan firmanın çalışmalarını sürdüğünü belirten Ataoğlu, sürecin bire bir takipçisi olduklarını ve inşaatın en kısa zamanda tamamlanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.

BU HABER SENİN İÇİN  Polis Memurunun Şahadeti ve Silah Buluntusu

Türkiye Devlet Tiyatroları ile İş Birliği

Ataoğlu, Türkiye Devlet Tiyatroları ile olan ilişkilerinin de iyi olduğunu dile getirerek, teknik konularda onların desteklerini alarak binanın eksiklerini gidermeyi planladıklarını söyledi.

Projede katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür eden Fikri Ataoğlu, Devlet Tiyatroları binasının özelde tiyatro sanatçılarına, genelde ise KKTC halkına hayırlı olmasını diledi.

reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ