Odi ile öğrencilere fiyatsız yemek!
Artan ömür maliyetleri ve ekonomik zorluklardan en çok etkilenenlerden biri olan üniversite öğrencileri beslenme ve barınma üzere en temel muhtaçlıklarını bile karşılamakta zorlanıyor. TOG’un Konda iş birliği ile yaptığı Üniversiteli Gençlerin Muhtaçlık …

Artan ömür maliyetleri ve ekonomik zorluklardan en çok etkilenenlerden biri olan üniversite öğrencileri beslenme ve barınma üzere en temel muhtaçlıklarını bile karşılamakta zorlanıyor.
TOG’un Konda iş birliği ile yaptığı Üniversiteli Gençlerin Muhtaçlık Araştırması* raporuna nazaran bir üniversite öğrencisin aylık ortalama masrafı 11.088 TL, yalnızca beslenme masrafları 6.220 TL.
Buna rağmen aylık ortalama gelirleri ise 4.774 TL.
Yani öğrencilerin gelirleri yalnızca yeme-içme masraflarını bile karşılamaya yetmiyor. OECD’nin 2022 PISA** araştırmasına nazaran ise Türkiye’de her beş öğrenciden biri haftada en az bir gün yatağa aç giriyor.
Odi (Öğrenci-Dostu-İşletme) tam da bu sorundan yola çıkarak bireyden bireye aracısız bir biçimde toplumsal dayanışmayı temel alan bir usulle tahlil geliştiriyor.
Dijital askıda yemek diye nitelendirebileceğimiz bir modelle öğrenci dostu restoranlar ve destekçilerin katkılarıyla üniversite öğrencileri fiyatsız ve kaliteli yemeğe erişiyor.

Sistem kısaca şöyle çalışıyor:
- Odi restoranlarla anlaşıyor
- Restoranlar üniversite öğrencileri için indirimli bir menü tanımlıyor
- Destekçiler Odi üzerinden bu menüleri satın alıp üniversite öğrencileri için askıya bırakıyor
- Öğrenciler sistemdeki restoranları görüp askıda ne var diye bakıp rezervasyon yapıp, fiyatsız bir halde yemeklerini yiyorlar