Türkiye’nin teknoloji liderleri DAÜ’nün Yapay Zeka Zirvesi’nde buluştu

Türkiye’nin teknoloji liderleri DAÜ’nün Yapay Zeka Zirvesi’nde buluştu
reklam alani


DAÜ Yazılım ve Yapay Zeka Geliştirme Kulübü Başkanı M.

Oktar Önder ise yapay zekanın sadece popüler bir sohbet olmadığını geleceğin değil günümüzün teknolojisi olduğunu aktarrak “Gelecek nesil bizleriz bu zirveden güzel bilgiler edileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik ana sponsoru Döveç Group of Companies adına konuşma gerçekleştiren Reklam, Pazarlama ve Satış Müdürü Redif Ekinci, gençlerin bu alandaki potansiyellerini keşfetmeleri ve kariyer planlamalarını yapmaları için ilham verecek platformlar sunmaya ve genç nesillere her zaman destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

DAÜ Rektörü Prof.

Dr.

Hasan Kılıç ise, son yıllarda günlük hayatta sıkça duymaya başlanılan yapay zeka konusunun giderek önem kazandığını belirtti.

Prof.

Dr.

Kılıç, yapay zekanın her alanda kullanılmaya başladığını aktararak, gelişen rekabet ortamında mücadele edebilmek adına yapay zeka kullanımının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

DAÜ’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en köklü devlet üniversitesi olduğunu ve gelişen teknolojileri yakından takip ettiğini belirten Prof.

Dr.

Kılıç, bu bağlamda Mühendislik Fakültesi altında Yapay Zeka Mühendisliği lisans programına öğrenci kabul ettiklerini bildirdi.

BU HABER SENİN İÇİN  Yükseköğretim (Değişiklik) Yasa Tasarısı Resmi Gazete’de yayımlandı
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ