Kakaolu Kurabiye Tarifi – Yiyecek Tarifleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi – Yiyecek Tarifleri

Kakaolu Kurabiye Malzemeleri

  • 5 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı toz kakao
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yağlı fırın kağıdı yada alüminyum folyo

Kakaolu Kurabiye Yapılışı

4 Kişilik

Büyük ve çukur bir kaba, margarin ve toz şekeri koyarak karıştırın. Üstüne kakao, vanilya ve sütü ekleyip çırpın.

Bir başka kapta ise unu, kabartma tozu ile karıştırın.

Kalınca fırın kağıdını margarinle iyice yağladıktan sonrasında, kağıdın üstüne, ister kaşıkla, ister pastacı torbasıyla sıkarak hamurdan minik parçaları yerleştirin.

Kurabiyeleri, evvelde 150 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz kağıttan sıyırarak soğumasını bekleyin. (Kurabiyeleri, kapaklı teneke kutularda saklayabilirsiniz).

Gıda içinde ne olduğu ( şahıs başına )
140 kkal enerji
5.5 g toplam yağ
1.8 g doymuş yağ
1.3 g tekli doymamış yağ
2.4 g çoklu doymamış yağ
0 mg kolesterol
191mg tuz
21 g karbonhidrat
3 g protein


BU HABER SENİN İÇİN  Hatay Usulü Patlıcan Yemeği Tarifi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ