Pollo Al Ajillo

30Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Pollo Al Ajillo
reklam alani

Pollo Al Ajillo için Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk, parçalara bölünmüş
  • 10-12 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1-2 dal taze kekik veya biberiye
  • 1 limon suyu
  • Yarım su bardağı su

Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır?

  • Pollo al ajillo tarifi için öncelikle parçalara ayırdığınız tavukları tuz ve karabiber ile iyice ovun.

    Eğer zamanınız varsa, bu işlemi bir süre marine ederek daha lezzetli hale

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.

    Sarımsakları ekleyin ve düşük ateşte, hafifçe kahverengileşene kadar soteleyin.

    Sarımsakların yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat verebilir.

  • Sarımsaklar sotelendikten sonra tavuk parçalarını ekleyin.

    Tavukları her iki tarafı da altın rengi olana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

  • Tatlı kırmızı biber, kekik, taze kekik veya biberiye ekleyin.

    Tavuk suyunu tavaya dökün.

    Karıştırın ve sıvı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • Tavuğun iyice pişmesi için kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.

    Tavuklar iyice pişmeli ve içleri tamamen pişmiş olmalıdır.

    Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.

  • Pollo al ajillo servis hazır, tavukları bir servis tabağına alın. Üzerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz.

    Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs Molehiya Yemeği Tarifi: Damaklarda Unutulmaz Bir Lezzet Serüveni
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ