Arros Negre

20Dk Hazırlama Ve 35Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Arros Negre Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Arros Negre

Arros Negre için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kırmızı biber, ince doğranmış
  • 200 gram kalamar, temizlenmiş ve halka şeklinde kesilmiş
  • 4 su bardağı su
  • 100 gram karides, temizlenmiş
  • 1 su bardağı paella pirinci veya arborio pirinci
  • 2-3 yemek kaşığı kalamar mürekkebi
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limon, dilimlenmiş
  • Taze maydanoz veya kekik

Arros Negre Nasıl Yapılır?

  • Arros negre tarifi için öncelikle geniş bir tencere veya geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin.
  • Kırmızı biberi ekleyin ve birkaç dakika sotelemeye devam edin.
  • Kalamar ve karidesleri ekleyin.

    Karidesler pembeleşene kadar ve kalamarlar biraz pişene kadar soteleyin.

  • Pirinci ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
  • Suyu ekleyin.

    Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

  • Kalamar mürekkebini ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tatlı kırmızı biber, acı kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Karışımı kısık ateşte, pirinçler tamamen pişene kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin.

    Sıvı büyük ölçüde çekilmiş olmalı ve pirinçler al dente kıvamında olmalıdır.

  • Pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
  • Arros Negre servise hazır.

    Limon dilimleri ve taze maydanoz veya kekik ile süsleyin.

    Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun!

BU HABER SENİN İÇİN  Stifado: Geleneksel Yunan Mutfağından bir Lezzet
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ