Arros Negre

20Dk Hazırlama Ve 35Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Arros Negre Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Arros Negre
reklam alani

Arros Negre için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kırmızı biber, ince doğranmış
  • 200 gram kalamar, temizlenmiş ve halka şeklinde kesilmiş
  • 4 su bardağı su
  • 100 gram karides, temizlenmiş
  • 1 su bardağı paella pirinci veya arborio pirinci
  • 2-3 yemek kaşığı kalamar mürekkebi
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limon, dilimlenmiş
  • Taze maydanoz veya kekik

Arros Negre Nasıl Yapılır?

  • Arros negre tarifi için öncelikle geniş bir tencere veya geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin.
  • Kırmızı biberi ekleyin ve birkaç dakika sotelemeye devam edin.
  • Kalamar ve karidesleri ekleyin.

    Karidesler pembeleşene kadar ve kalamarlar biraz pişene kadar soteleyin.

  • Pirinci ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
  • Suyu ekleyin.

    Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

  • Kalamar mürekkebini ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tatlı kırmızı biber, acı kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Karışımı kısık ateşte, pirinçler tamamen pişene kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin.

    Sıvı büyük ölçüde çekilmiş olmalı ve pirinçler al dente kıvamında olmalıdır.

  • Pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
  • Arros Negre servise hazır.

    Limon dilimleri ve taze maydanoz veya kekik ile süsleyin.

    Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun!

BU HABER SENİN İÇİN  Pratik Ev Ketçabı Tarifi
reklam alani
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ