Molehiya – Kıbrıs Yemekleri

Molehiya – Kıbrıs Yemekleri

 

MALZEMELER

Et veya tavuk (yağlı ve kemikli olması tercih edilir)

Kuru veya taze molehiya (yarım paket) – Molehiya Kıbrıs’ta bulunan bir sebzedir.

Bir büyük kuru soğan

1 kaşık salça

2 iri rendelenmiş domates veya 6-7 kaşık domates püresi

2 limon

1 kahve fincanı sıvı yağ

Tuz

Acı pul biber (damak tadına göre eklenmelidir, herkes sevmeyebilir)

Molehiyalar sıcak suyun içinde 5 dk bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır.

Doğranmış veya rendelenmiş soğan sıvı yağda kızartılır.

Pembeleşince içine et de konularak hafifçe kızartılır.

Salça ve domates eklenir.

Biraz kavrulduktan sonra molehiya eklenir. Üzerini biraz geçecek şekilde su konur.

Tuz ve limon suyu eklenip 5 dk kaynamaya bırakılır.

Ardından düdüklü tencerede 40-45 dk pişirlir.

Afiyet olsun.

Püf noktası: Düdüklü tencereyi açtıktan sonra arzu edenler biraz limon ekleyerek yemeğin akıdelenmesi için 5 dk daha kaynatabilir.

 

BU HABER SENİN İÇİN  Kıbrıs Girit Usulü Çullama Tarifi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ