![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 17 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6831.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 18 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6832.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 19 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6836.jpg?w=1024)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 20 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6838.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 21 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6839.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 22 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6840.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 23 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6841.jpg?w=768)
![Molehiya – Kıbrıs Yemekleri 24 Molehiya – Kıbrıs Yemekleri](https://kibrisyemekleri.files.wordpress.com/2023/02/img_6842.jpg?w=768)
MALZEMELER
Et veya tavuk (yağlı ve kemikli olması tercih edilir)
Kuru veya taze molehiya (yarım paket) – Molehiya Kıbrıs’ta bulunan bir sebzedir.
Bir büyük kuru soğan
1 kaşık salça
2 iri rendelenmiş domates veya 6-7 kaşık domates püresi
2 limon
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Acı pul biber (damak tadına göre eklenmelidir, herkes sevmeyebilir)
Molehiyalar sıcak suyun içinde 5 dk bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır.
Doğranmış veya rendelenmiş soğan sıvı yağda kızartılır.
Pembeleşince içine et de konularak hafifçe kızartılır.
Salça ve domates eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra molehiya eklenir. Üzerini biraz geçecek şekilde su konur.
Tuz ve limon suyu eklenip 5 dk kaynamaya bırakılır.
Ardından düdüklü tencerede 40-45 dk pişirlir.
Afiyet olsun.
Püf noktası: Düdüklü tencereyi açtıktan sonra arzu edenler biraz limon ekleyerek yemeğin akıdelenmesi için 5 dk daha kaynatabilir.