Nuraniye Tarifi – Yiyecek Tarifleri
Nuraniye Malzemeleri
- 1,5 su bardağı yoğurt
- İsteğe gore tuz
- 2 çorba kaşığı kadar haşlanmış pirinç
- Rendeden geçirilmiş 3 kabak
- 4 tane taze soğan
- Bir demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
Nuraniye Yapılışı
Sofralarınızı renklendirecek ve damağınızı şenlendirecek olan en hususi mezelerden kabul edilen Nuraniye, lezzetinin yanında oldukça kolay bir tarife haizdir.
Kolaylıkla hazırlanabilen hafifçe ve değişik bir meze olan Nuraniye’nin yapılışı;
Taze soğanlar yağda hafifçe kavrulur. İçerisine kabaklar eklenmiş olur ve kavrulmaya devam edilir, suyunu çekince de ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Ondan sonra ezilen sarımsak, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu, haşlanmış pirinç, tuz ile yoğurt ilave edilerek yavaş yavaş karıştırılır ve istenildiği şekilde de süslenir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ