Pollo Al Ajillo

30Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Pollo Al Ajillo

Pollo Al Ajillo için Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk, parçalara bölünmüş
  • 10-12 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1-2 dal taze kekik veya biberiye
  • 1 limon suyu
  • Yarım su bardağı su

Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır?

  • Pollo al ajillo tarifi için öncelikle parçalara ayırdığınız tavukları tuz ve karabiber ile iyice ovun.

    Eğer zamanınız varsa, bu işlemi bir süre marine ederek daha lezzetli hale

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.

    Sarımsakları ekleyin ve düşük ateşte, hafifçe kahverengileşene kadar soteleyin.

    Sarımsakların yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat verebilir.

  • Sarımsaklar sotelendikten sonra tavuk parçalarını ekleyin.

    Tavukları her iki tarafı da altın rengi olana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

  • Tatlı kırmızı biber, kekik, taze kekik veya biberiye ekleyin.

    Tavuk suyunu tavaya dökün.

    Karıştırın ve sıvı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • Tavuğun iyice pişmesi için kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.

    Tavuklar iyice pişmeli ve içleri tamamen pişmiş olmalıdır.

    Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.

  • Pollo al ajillo servis hazır, tavukları bir servis tabağına alın. Üzerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz.

    Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

BU HABER SENİN İÇİN  Çiğ Börek Tarifi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ