Tepside tavuk yemeği Tarifi – Yiyecek Tarifleri
Tepside tavuk yemeği Malzemeleri
- 1 tane tüm tavuk
- Patates (Istediğiniz kadar)
- Soğan (Istediğiniz kadar)
- 1 Yiyecek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yiyecek Kaşığı Biber Salçası
- Tuz
- Ayçiçek Yağı
- Su
Tepside tavuk yemeği Yapılışı
Ilk olarak tavuğu yemeklik doğruyoruz.
Patatesleri soyup dilimliyoruz, soğanları soyup kolay pişmesi için parçalara bölmeden ortasından yarık açıyoruz.
Bu malzemeleri fırın tepsisine dizip göz sonucu tuz ile karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta yemeğin sosu için domates salçası, biber salçası, su ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Sosunuzun daha kıvamlı olmasını istiyorsanız salça miktarını istediğiniz şekilde fazlalaştırabilirsiniz.
Hazırlamış olduğumuz sosu tepsinin içine döküyoruz.
Yemeğimizi maksimum derecede ısınmış fırına atıyoruz.
Kaynadıktan sonrasında fırını 180-200 aşama arasına düşürüyoruz.
Yemeğiniz kızardıktan sonrasında fırından alabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ