Tavuklu Tirit Tarifi – Yiyecek Tarifleri
Tavuklu Tirit Malzemeleri
- 1 tam tavuk göğsü,
- 1 tutam kuru maydanoz
- 1 kase pilavlık bulgur,
- 4 yiyecek kaşığı sıvı yağ,
- 2 tatlı kaşığı ev biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı kekik,
Tavuklu Tirit Yapılışı
TAVUKLU TİRİT Türk mutfak kültüründe Elazığ sofrasına özgü bir yiyecek “Tavuklu Tirit” hem lezzeti hem görüntüsü hem de kolay yapımıyla sofralarımızı süslemektedir.
Tavuk göğsünü iyice yıkayıp bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz.
Ocağın altını açıp haşlıyoruz.
Diğer yanda başka bir tencereye sıvı yağ koyup, bir yiyecek kaşığı biber salçasını kavuruyoruz. Üstüne bir kase bulguru ekleyip iyice kavrulana kadar karıştırıyoruz.
Hemen sonra 3 kase tavuk suyundan ekleyip, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonrasında bir tutam yazdan kuruttuğumuz kuru maydanozu elimizde ufalayıp atıyoruz ve karıştırıyoruz.
Demlenmesi için bekletiyoruz. Öteki taraftan tavukları ufak ufak didikliyoruz.
Tavaya sıvı yağ koyup didiklediğimiz tavukları üstüne atıyoruz, içine karabiber, pul biber, bir tutam kekiği ve tuzu ekleyip birazcık daha kavuruyoruz.
Derin bir kasenin içine ilk başta tavuğu hemen sonra pilavı koyup kaşık yardımıyla bastırıyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz, maydanozla süslüyoruz.
Yemeğimiz servise hazır.
Yanında soğuk ayran ile servis ediyoruz.
Afiyetle yiyin.